ABD'de senatörlerden Biden'a: Hindistan'a S-400 yaptırımı uygulanmasın

ABD'de senatörlerden Biden'a: Hindistan'a S-400 yaptırımı uygulanmasın

Rusya'dan S-400 savunma sistemi aldığı için Türkiye'yi yaptırım listesine alan ABD'de bir grup senatör, Başkan Biden'dan aynı füzeleri alan Hindistan'a yaptırm uygulanmamasını istedi.

Türkiye'ye hem stratejik ortak diyen, hem de terörle mücadele dahil pek çok konuda çifte standart yaklaşımlardan vazgeçmeyen ABD'de benzer bir gelişme daha yaşandı.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemi alması nedeniyle CAATSA yaptırımlarını uygulayan ABD'de, aynı füze sistemlerini almaya hazırlanan Hindistan'ın yaptırımlardan muaf tutulması talep edildi.

ABD'Lİ SENATÖRLERDEN BİDEN'A ÇAĞRI

ABD'li Demokrat Virginia Senatörü Mark Warner ve Cumhuriyetçi Teksas Senatörü John Cornyn, Başkan Joe Biden'a S-400 hava savunma sistemi alımıyla ilgili Hindistan'a yaptırım uygulanmaması yönünde çağrı yaptı.

Senatörler, Biden'a yazdıkları mektupta, "Bu sistemlerin yaklaşan teslimatlarının, ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamında yaptırımları tetikleyeceğinden endişe duyuyoruz" ifadelerine yer verdi.

"STRATEJİK ORTAKLIĞA ZARAR VERİR"

Senatörler, Hindistan'a CAATSA kapsamında yaptırım uygulanmasının iki ülke arasındaki 'stratejik ortaklık üzerinde zararlı etkisi' olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler