ABD'de Bomba Alarmları Peş Peşe:Clinton,Obama,CNN

ABD'de Bomba Alarmları Peş Peşe:Clinton,Obama,CNN

ABD,bugün peş peşe gelen kritik bomba alarmları haberleriyle sarsıldı.

ABD,bugün peş peşe gelen haberlerle sarsıldı. ABD Eski Başkanı Bill Clinton ve Hillary Clinton'ın evinin çevresinde bomba bulunduğu açıklandı. FBI bir süre sonra yaptığı açıklamada eski ABD Başkanı Barack Obama'nın evi ve Beyaz Saray'da da aynı tür bomba bulunduğunu belirtti. CNN International'ın da bulunduğu Time Warner Center da şüpheli paket alarmı üzerine tahliye edildi.

Soros'un Evinde Bulunan Patlayıcı İle Aynı

Clinton'ların posta kutusunda bulunan patlayıcı maddenin geçtiğimiz gün ABD'li milyarder iş insanı George Soros'un evinde bulunan madde ile aynı olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde George Soros'un New York'un Westchester ilçesindeki evinin posta kutusunda patlayıcı madde bulunmuştu. Soros'un evde bulunmadığı sırada eve ulaşan patlayıcı madde içeren paket, bomba imha ekipleri tarafından etkisiz hale getirilmişti.

ABD gizli servisi CIA de yaptığı açıklamada önceki başkan Barack Obama'nın Washington'daki evine de bombalı paket gönderildiğini duyurdu.

CNN International kanalı, Beyaz Saray'a gönderilen bir bombalı paketin engellendiğini iddia etti.

TIME WARNER CENTER TAHLİYE EDİLDİ

CNN çalışanı Eric Levenson, CNN'in de bulunduğu New York'taki Time Warner Center'ın da şüpheli bir paket sebebiyle tahliye edildiğini Twitter hesabından duyurdu. Levenson, olay yerine çok sayıda polisin geldiğini yazdı.

New York Polisi'nin, binaya gönderilen bombayı etkisiz hale getirdiği açıklandı.

New York Polis Departmanı Time Warner Center'daki şüpheli paketin Clinton ve Obama'lara gönderilenler ile aynı olup olmadığını henüz doğrulayamadıklarını ancak incelemelere devam ettiklerini bildirdi.

Olayın ardından ABD Başkanı Donald Trump bir açıklama yaparak Beyaz Saray'ın bu olayları ciddi şekilde ele aldığını belirtti.

İkiz gökdelenlerden oluşan Time Warner Center, 230 metre yüksekliğinde ve 55 kattan oluşuyor.

Beyaz Saray'dan Kınama

Beyaz Saray, Obama ve Clinton'ın evlerine patlayıcı madde gönderilmesini kınadı. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, yaptığı açıklamada, "Son günlerde Başkan Obama, Başkan Clinton, Dışişleri Bakanı Clinton ve diğer kişileri karşı yapılan saldırı girişimlerini kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Bu tür eylemleri "aşağılık" olarak tanımlayan Sanders, saldırı girişimlerinin sorumlularına kanunlar çerçevesinde gerekli cezaların verileceğini belirtti. 

Sanders, "ABD Gizli Servisi ve diğer güvenlik ajansları olayı soruşturuyor ve bu korkakların tehdit ettiği herkesi korumak için tüm uygun tedbirleri alacaklar." değerlendirmesinde bulundu

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler