ABD ve Rusya anlaştı

ABD ve Rusya anlaştı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmede, her 2 ülkenin büyükelçilerinin ülkelerini temsilen Washington DC ve Moskova’ya dönmesi konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan yüz yüze görüşme sona erdi. Görüşme sonrası ayrılan Biden, yaptığı el hareketi ile görüşmenin iyi geçtiği sinyalini verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden’ın görüşmede insan hakları konusunu gündeme getirdiğini belirtti.

Putin, istişareler için geri çağrılan Rusya ile ABD büyükelçilerinin yeniden görev yerlerine dönmeleri konusunda Biden ile anlaştıklarını duyurdu.

"KATİL" AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Joe Biden’ın kendisine karşı "katil" ifadesi kullanmasının gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Bu konuyla ilgili daha önce telefon görüşmesinde açıklaması oldu" ifadelerini kullanarak, ABD’yi, Afganistan üzerinden suçlayarak, "ABD’de her gün birileri öldürülüyor, Afganistan’da tek bir atışla yüzlerce kişiyi öldürdüler" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden’ın kendisini Washington DC’ye kendisinin de Biden’ı Moskova’ya davet etmediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler