ABD, Taliban ile Görüştü: 4 Ayda 2. Kez

ABD, Taliban ile Görüştü: 4 Ayda 2. Kez

ABD Afganistan Barış Güçleri Elçisi Zalmay Khalilzad, Cuma günü Katar'da Taliban temsilcileriyle görüştü. aliban ile dört ayda ikinci kez görüşülmesi basının dikkatini çekti.

ABD Afganistan Barış Güçleri Elçisi Zalmay Khalilzad, Cuma günü Katar'da Taliban temsilcileriyle görüştü.

Katar'ın başkentinde gerçekleştirilen görüşmenin konusunun, 'Trump hükümetinin 17 yıllık Afganistan meselesini sonlandırma çabası' olduğu belirtildi. 

Taliban ile dört ayda ikinci kez görüşülmesi basının dikkatini çekti.

11 Günlük Görüşmelerin İlk Ayağı Gerçekleşti

İki tarafın tam olarak ne konuştuklarının net olmadığı söylendi. ABD Afganistan Özel Temsilcisi'nin Taliban'ı müzakere masasına getirmeye çalıştığı ifade etti.Temsilcinin, Afganistan, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suudi Arabistan'a düzenleyeceği 11 günlük ziyaretin ilk aşamasında olduğunun altı çizildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Doha'da Taliban yetkilileriyle görüşme yapılıp yapılmadığına dair bir şey söylemeyi reddetti.

Dışişleri Bakanı Sözcüsü, konuyla ilgili olarak, ‘Diplomatik herhangi bir konuşmanın detaylarını sunamayacağımız gibi özel bir görüşmenin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini de onaylayamayız.Ancak, Özel Temsilcimiz Khalilzad, Afganistan'daki meselenin çözümü için müzakere edilmiş en iyi anlaşmaya ulaşmanın yollarını aramak için bir dizi toplantı yürütecek.' dedi.

Taliban ise toplantıyı onayladı,basına,görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Toplantının,ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Güney ve Ana Asya Sekreter Asistanı Alice Wells'in Temmuz ayında Taliban üyeleri ile 'görüşmeler için görüşme' olarak tanımladığı toplantıyı gerçekleştirmesinin sonrasında geldiğinin altı çizildi.Toplantıdaki dört delegeden biri olan Taliban yetkilisi, 'çok olumlu işaretler aldıklarını' söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler