ABD MERKEZLİ TEKNOLOJİ DEVİ GOOGLE, 2 MİLYAR CHROME KULLANICISINA TARAYICILARINI ACİL YÜKSELTME ÇAĞRISI YAPTI

ABD MERKEZLİ TEKNOLOJİ DEVİ GOOGLE, 2 MİLYAR CHROME KULLANICISINA TARAYICILARINI ACİL YÜKSELTME ÇAĞRISI YAPTI

Google, kullanıcılarına yükseltme uyarısı gönderdi. ABD'nin California eyaletinde merkezi bulunan şirket, acil uyarı mesajını yayımladı.

Dünyada en çok kullanıcıya sahip arama motoru Google, Chrome için bir yükseltme uyarısı gönderdi. Arama motoru pazarına hakim olan şirket, hatalarla karşılaştıklarını açıkladı. Dünya çapında iki milyardan fazla kullanıcıya sahip olan Google’ın başı bilgisayar korsanlarıyla belada. Siber saldırılara hedef olan arama motoru için şirket, iki ay içinde dördüncü acil yükseltme uyarısını yayınladı.

Google, acil yükseltme uyarısı yayınladı

ABD merkezli teknoloji şirketi, bir açıklama yayımladı. Resmi bir blog gönderisinde, Chrome kullanıcılarına uyarı gönderdi. Tüm büyük işletim sistemlerini etkileyen güvenlik açıklarıyla birlikte Chrome’da yedi “Yüksek” dereceli güvenlik tehdidini keşfettiklerini bildirdi. Yani Windows, MacOS ve Linux‘ta etkili.

Google, şu anda hatalar hakkında çok az bilgi paylaştı. Şirket, bu güvenlik açıklarının bilgisayar korsanlarına yayılmasını durdurmak için mücadele ediyor. Aynı zamanda kullanıcıların kendilerini korumaları için zaman kazanmaya çalışıyor diyebiliriz. Yani kullanıcı bilgilerini sınırlamaya çalıştığı için aslında bu, standart bir uygulama.

Forbes‘e göre, bu güvenlik açıklarının tümü bilgisayar korsanlarının bir hedefin bilgisayarının kontrolünü ele geçirmek için kod yürütmek amacıyla kullanılıyor. Chrome’un en son sıfır-gün saldırısı bir V8 açığıydı.

Bu yeni tehditlerle mücadele etmek için Chrome kullanıcıları, Ayarlar > Yardım > Google Chrome Hakkında‘ya gitmesi gerekiyor. Linux, macOS ve Windows üzerindeki tarayıcı sürümünüz 92.0.4515.159 veya üzeri ise güvendesiniz. Değilse, Hakkında ekranı tarayıcınızı güncellemenizi ve yeniden başlatmanızı isteyecek.

Chrome’a saldırılar artıyor ve bu yıl sekiz sıfır gün Chrome hack‘i gerçekleşti. Artık Chrome’u her zaman güncel tutmak hayatî önem taşıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler