ABD : Emperyalizm Hataydı

ABD : Emperyalizm Hataydı

ABD basını, ilginç bir makale yayınladı. 'Globalizm, bir hataydı. Gerçek dünyayı göremedik. ' ifadesi kullanıldı.

New York Times gazetesi, bugün yayınlanan bir makalede, Almanya'nın köklerinde totalitarizm yattığı ancak totaliter olsa da ekonomik açıdan güçlü bir Almanya'ya ihtiyacı olduğunu belirten Amerika için, belki de globalizm siyasetinin hata olduğu öne sürüldü. 

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas' ın 'Trump’ın yaptırımları, kısıtlamalara dayalı bir uluslararası arena getirdi. Böyle bir dünyada, dış politika adına hiçbir şey garanti değildir.' sözü temel alınarak 'Trump’ın yaptırımları, bir vahşi orman dış politikası yaratıyor. Bu vahşi ormanda Alman saldırganlığı tekrar canlanabilir' dendi. 

'ABD, Avrupa’nın güvenlik kültürünü değiştirdi. Kendilerini savunmaya ihtiyaçları olduğunu hissettirdi. Buna inanır hale geldiler. ' savıyla görüşünü temellendiren makale, ilginç bir şekilde karşıt görüşe hak verilerek bitirildi. 

'Biz globalizm ile kendi uydurduğumuz hayale kandık ve gerçek dünyayı unuttuk. Avrupa da gerek göçmenler gerek ticaret konusunda Trump politikalarının yanında. Pluralizm değil milliyetçilik ile daha doğru kararlar alınıyor. Amerika'nın işine gelmese de bunu kabul etmek zorundayız. Ekonomide güçlü bir Avrupa'ya ihtiyacımız var. 'cümleleri kullanıldı. 

Amerika'nın globalizmi besleyecek ekonomik gücü olmadığı belirtildi. Kendilerine esir bir Avrupa'dan ise milliyetçi ama ayakta bir Avrupa istediklerinin altı çizildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler