ABD'yi karıştıran şok kitap Türkiye'ye uzandı

ABD'yi karıştıran şok kitap Türkiye'ye uzandı

Bolton, Trump’ın ‘ sevdiği otoriter liderlerden birinin Erdoğan olduğunu’ yazdı. Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner’ın, Erdoğan’ın damadı Hazine Bakanı Berat Albayrak’la ilişkisini anlattı.

519 gün Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak Trump’ın yanında bulunan Bolton’ın kitabının ABD’nin önde gelen gazeteleri Washington Post, New York Times ve Wall Street Journal tarafından bazı bölümleri yayınlandı.
ABD Medyası, henüz piyasaya çıkmadan istihbarat bilgileri yayınladığı gerekçesiyle Beyaz Saray tarafından suç duyurusunda bulunan kitaptan Erdoğan ve damatların ilişkisini yazması dikkat çekiyor.

Bolton ifşaatları: Trump, Venezüella'yı işgal etmek istedi, Putin ...

Amazon.com: The Room Where It Happened: A White House Memoir eBook ...

592 sayfalık kitapta Bolton, Erdoğan’ın 2018 yılı Mayıs ayında Washington ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Trump’tan Halkbank için yardım istediğini anlatıyor.

Bolton,  ‘Trump Erdoğan’a bu meseleyle ilgileneceğini söyledi, davaya bakan savcıların kendisinin değil Obama’nın adamları olduğunu anlattı ve bu kişilerin yerine kendi adamlarının geçmesiyle sorunun çözüleceğini söyledi’ diyor.

Bolton , Trump’ın yargıya müdahalesinin ‘bir yaşam tarzına dönüştüğünü’ yazıyor.Gazeteler, Bolton’ın ‘damatlar hattı’ olarak tanımladığı Kushner ve Albayrak arasındaki ilişkiyi anlatırken, Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner’in, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’la görüşmeyi planladığını anlatıyor.

Bolton, ‘Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Hazine Bakanı Steve Mnuchin’e bu ‘damatlar hattı’ konusunda bilgi verdim. Pompeo çok öfkelendi. Kushner’in girmemesi gereken uluslararası ilişkiler alanına girdiğini düşünüyordu’ diyor.

Bolton kitapta Trump’ın yargıya müdahalesinin “bir yaşam tarzına dönüştüğünü” söylüyor. Bolton’ın iddiasına göre , BaşkanTrump, geçen seneki bir görüşmede, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in 2020 seçimini kazanması konusunda yardımını istedi.

New York Times Gazetesi Bolton’ın , Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar’ın azil soruşturmasını sadece Ukrayna’yla sınırlamasını eleştirdiğini yazdı.

Gazete, Bolton’ın ‘Demokratlar Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaranmak için Halkbank ya da Xi’ye iyilik olsun diye Çin şirketi ZTE gibi şirketlere yönelik soruşturmalara müdahale etme niyetini de incelemeleri gerekirdi’’ diye yazdığını bildirdi.

Önümüzdeki  Salı günü satışa çıkacak “The Room Where It Happened” (Olayın Gerçekleştiği Oda) adlı kitabın en çok sipariş edilen kitap olduğu bildiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler