AB ORDUSUNA BİR DESTEK DE MERKEL'DEN

AB ORDUSUNA BİR DESTEK DE MERKEL'DEN

Geçtiğimiz günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un "AB Ordusu kurulmalı" sözleri ve ABD Başkanı Trump'un bu açıklamaya gösterdiği sert tepkinin yankıları dinmemişken bu kez de Almanya Başbakanı Merkel Macron'un "AB Ordusu" sözlerine destek verdi. Merkel "

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile ABD Başkanı arasında başlayan "AB ORDUSU" tartışmasına Almanya Başbakanı Merkel de katıldı.

Merkel Avrupa Parlamentosu'nda AP milletvekillerine Avrupa Birliği'nin Geleceği konulu bir konuşma gerçekleştirirken konuşmasının önemli bir bölümünü Avrupa Ordusu konusuna ayırdı.

Merkel,Avrupa'nın artık gerçek bir "Avrupa ordusu" kurması gerekliliğini vurgularken bu ordunun NATO'ya paralel değil NATO içerisindeki transatlantik işbirliğine paralel bir yapılanma olacağını ifade etti...

"Geçen senenin gelişmelerine bakacak olursak, aslında önemli olan, gerçek bir Avrupa ordusunun kurulması vizyonu için çalışmamızdır” Merkel,,ayrıca bir de Avrupa Güvenlik Konseyi kurulmasını ve bu organizasyonun başkanlığının da rotasyon ile değişmesini önerdi.

Merkel'in bu çıkışına Trump'ın vereceği tepki ise merakla bekleniyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler