A101'den sendikalı olduğu için atılan iki işçi için büyük tepki

A101'den sendikalı olduğu için atılan iki işçi için büyük tepki

Mağaza ve Market İşçileri Sendikası, "Şanlıurfa'da Ceylanpınar'da iki A101 işçisinin işten atıldığını" açıkladı.

Mağaza ve Market İşçileri Sendikası, "Şanlıurfa'da Ceylanpınar'da iki A101 işçisinin işten atıldığını" açıkladı. Sendikadan yapılan açıklamada, “A101 patronları; işçilerin başına ‘zabit’ diye atadığı sorumluların ağalık uygulamalarından sorumludur. Bu uygulamalardan vazgeçeceksiniz, Ceylanpınar’da attığınız işçileri derhal işe alacaksınız” denildi.

İşçilerin, “İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi” olarak açıklanan kod-49 bildirimi ile işten çıkarıldığı açıklandı. Mağaza Market-Sen’den yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Şanlıurfa Ceylanpınar’da iki A101 işçisi, bölge sorumlusu ve satış müdürünün tamamen keyfi tutumuyla işten atıldı. İşten çıkarma yasağı sürerken yine dayanaksız gerekçelere, Kod-49’a başvurarak işçileri işten çıkardılar.

İşçiler çalıştıkları süre boyunca bu sorumlular tarafından baskıya, tehditlere maruz kaldı. İşçiler bu gidişata itiraz ettiğinde 'Seni işten atacak güce sahibiz. Ya çalışın ya da istifa edin' diyerek çıkmaza sürüklendiler.

A101 patronları; işçilerin başına ‘zabit’ diye atadığı sorumluların ağalık uygulamalarından sorumludur. Bu uygulamalardan vazgeçeceksiniz, Ceylanpınar’da attığınız işçileri derhal işe alacaksınız.”

“İŞÇİNİN YANINDA ARTIK SENDİKASI VAR”

Ceylanpınar’da iki A101 işçisinin işten çıkarılmasına tepki gösteren Mağaza Market-Sen Örgütlenme Koordinasyon üyesi Doğan Aras yaptığı açıklama ile işten çıkarmanın marketin iki mağaza sorumlusunun keyfi kararı olduğunu söyleyerek işçilerin işe geri alınmasını talep etti.

Twitter’den yaptığı paylaşımda Aras, “Ceylanpınar'da sorumlular keyfi bir şekilde işçileri işten atıyor. Bu keyfiyete sahip olduğunu düşünen sorumlular bilsin ki işçinin yanında sendikası vardır artık. Korkmayın, yılmayın, çaresiz hissetmeyin” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler