A Milli Takımda Mircea Lucescu Dönemi Sona Erdi! (Şenol Güneş Yolda!)

A Milli Takımda Mircea Lucescu Dönemi Sona Erdi! (Şenol Güneş Yolda!)

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile yollarını ayırdı. Lucescu'nun ardından milli takımın Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'le anlaşması bekleniyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile yollarını ayırdı. 

TFF'den yapılan açıklama şöyle;

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile bugün yapmış olduğu toplantının ardından Rumen teknik adamın sözleşmesinin karşılıklı feshedilmesi konusunda kendisiyle anlaşma sağladı.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak, Türk futbolu için yapmış olduğu çalışmalar ve A Milli Takım'da geleceğin takımını oluşturmak adına genç futbolcular konusunda gösterdiği hassasiyet için Sayın Mircea Lucescu'ya teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Rumen teknik adam, şunları söyledi: "Türkiye A Milli Takımı'nın kadrosunu yenilemek ve gençleştirmek hedefiyle çıkmış olduğumuz yolda çalışmalarımızı tamamladığımıza inanıyorum. Geldiğimiz süreçte, yaklaşmakta olan 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri öncesinde TFF yönetiminin ve yeni teknik direktörün önünü açmak için karşılıklı anlaşarak bu kararı aldık."

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyelerine görev sürem boyunca bana inandıkları ve destekledikleri, ekibime de çalışmalarımda bana yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum. Türkiye'nin kalbimde daima özel bir yeri olacak."
 

Lucescu’nun 557 günlük Milli Takım karnesi 

Türkiye Futbol Federasyonu, 4 Ağustos 2017’de göreve gelen Mircea Lucescu’nun sözleşmesini feshetti. 557 gün görevde kalan Rumen çalıştırıcı takımın başında çıkığı 17 maçta sadece 4 galibiyet aldı. 

Türkiye A Milli Takımda Mircea Lucescu dönemi sona erdi. 4 Ağustos 2017’de, Fatih Terim’den boşalan koltuğa getirilen Lucescu ile Türkiye Futbol Federasyonu yollarını ayırdı. Kadro tercihleri ve aldığı sonuçlarla büyük eleştiriler toplayan Lucescu, görevde kaldığı süre boyunca Milli Takımın başında 9’u hazırlık maçı olmak üzere 17 maça çıktı. Bu maçlarda Ay-Yıldızlılar 4 galibiyet alırken 7 kez de sahadan mağlup ayrıldı. 

 

Dünya Kupası Elemeleri’nde 4 puan topladı 

Türkiye A Milli Takım, 2018 Dünya Kupası Elemelerinde İzlanda, Hırvatistan, Ukrayna, Finlandiya ve Kosova’nın da yer aldığı grubu iki hoca yönetiminde tamamladı. Fatih Terim'le grupta 6 maça çıkan A Milli Takım, 11 puan toplarken, Terim’den sonra göreve gelen Lucescu yönetiminde ise grupta çıktığı 4 maçta 4 puan topladı. Ay-Yıldızlılar grubu 15 puanla 4. sırada tamamladı ve Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’na katılamadı. 

Uluslar Ligi’nde küme düştü 

UEFA Uluslar Ligi B Grubu’nda İsveç ve Rusya ile mücadele den Milliler, grupta sadece 1 galibiyet alabildi. Çıktığı 4 maçta 3 puan toplayan A Milli Takım, Uluslar Ligi’nden küme düştü ve gelecek sezon C Ligi’nde mücadele edecek. 

Şenol Güneş'e Kesin Gözüyle Bakılıyor

Milli takımda yeni teknik direktörün kim olacağıysa hemen tartışma konusu oldu. Aldığımız duyumlara göre Şenol Güneş'i yeni A Milli Takım teknik direktörü olmasına kesine gözüyle bakılyor. 

Tayfur Havutçu ve Lucescu Beşiktaş'ın Başına Geçebilir

Aynı kaynaklardan alınan bilgilere göre kötü günler geçiren Beşiktaş da Şenol Güneş yerine, Tayfur Havutçu'yla birlikte Mircea Lucescu'yu takımın başına getirebilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler