6'lı Masada Üçüncü Buluşma Demokrat Parti'de

6'lı Masada Üçüncü Buluşma Demokrat Parti'de

Altı siyasi parti genel başkanlarının bir araya geldiği “liderler buluşmasının” üçüncüsü bugün Demokrat Parti ev sahipliğinde yapılıyor.

İftar yemeğindeki buluşmanın, Demokrat Parti Genel Merkezi’ndeki, eski Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın parti genel başkanı iken kullandığı makam odasında yapıldığı öğrenildi.

“Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” mutabakat metnine imza atan altı siyasi partinin liderleri üçüncü buluşmayı bugün Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ev sahipliğindeki iftar yemeğinde yaptı.

Demokrat Parti Genel Merkezi’ne ilk olarak saat 19.18’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu’nun ardından saat 19.22’de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve hemen ardından da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener parti genel merkezine ulaştı. Akşener yanında getirdiği baklavayı Uysal’a verdi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, saat 19.30’da ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da saat 19.33’te Demokrat Parti Genel Merkezi’ne geldi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal bütün liderleri kapıda karşıladı.

DP Genel Merkezi’nde düzenlenen iftarın 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın makam odasında yapılacağı öğrenildi. DP’nin Genel Merkez Binası, 1983 yılında kurulan Anavatan Partisi’ne (ANAP) aitti. ANAP Genel Başkanı Turgut Özal, 1989’da Cumhurbaşkanı olana dek bu binayı kullandı.

BÖCEK ARAMASI YAPILDI

Kritik toplantı öncesi dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Toplantının yapılacağı salonda dinlemelere karşı böcek araması yapıldı.

MASADA HANGİ KONULAR VAR?

Gültekin Uysal’ın ev sahipliğinde başlayan toplantıda masaya yatırılacak en önemli konuları; seçim güvenliği, ekonomi, dış politika ve sığınmacılar oluşturulacak.

Toplantının sona ermesinin ardındansa liderlerden ortak bir açıklama yapılması bekleniyor.

2. TOPLANTIDA NE KARAR ALINMIŞTI?

Altı muhalefet lideri 27 Mart’ta ikinci kez bir araya gelmiş ve ‘aynı kararlılıkla işbirliğine devam' açıklaması yapmıştı.

Cumhur İttifakının hazırladığı seçim düzenlemesi için ‘siyasi mühendislik' benzetmesi yapılırken, Millet İttifakı’nın yoluna aynı kararlılıkla devam edeceği belirtilmiş ve “Milletimizin bilmesini isteriz ki, demokratik ilkelere dayanan birlikteliğimiz bu gibi siyasi mühendislik çabalarından etkilenmeyecektir. İş birliğimizi uyum içinde sürdürmeye kararlıyız” denilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler