Şevket Bülent Yahnici

Şevket Bülent Yahnici

5 EKİM 1922'DEN 5 EKİM 2022'YE! 100 YIL ÖNCE MUSTAFA KEMAL ANKARALILARLA HEMŞEHRİ OLDU

Bandırma vapurunun Istanbul'dan hareketiyle Türk milletine ve milliyetçiliğine gönül vermiş vatanseverler, kurtuluş ve kuruluş iradesini Anadolu'ya taşıyorlardi...Türk tarihinin hiç bitmeyecekmiş gibi yaşanan 1919 yılının sonunda bu irade Ankara da halkla buluştu, milli irade oldu,milli egemenlik oldu,antiemperyalizm oldu,kuvva oldu,mudafa-i hukuk oldu,milli mücadele oldu,istiklal oldu.Ankara da önce karargah oldu,milli merkez oldu egemenliğin millisinin kalbi oldu.
Inonuler,Sakarya,Dumlupınar bu yılların şeref sahifeleri olarak Türk tarihine yazilmaktaydi.Sadece mustevlilerle, emperyalizmle, binlerce yıllık mücadele ile vatan yapılmış topraklara saldiranlarla değil, icerde de yerli isbirlikcilerle,emperyalizmin yerli uçaklarıyla,hainler ve hainliklerle de bogusulmak mecburiyetinde ķalinan bir kavgaydi, bu...
Bir önerge ile Mustafa Kemal'in önünü kesmek ve yurutmekte olduğu mukaddes vatan kavgasına engel olmak adına harekete geçildi.
Ankaralılar Mustafa Kemal'e zaten bağrıni açmıştı,bunu belgelemek,tescillemek gerekti.Bugun işte o gündü.
5 EKIM 1922 IDI,YUZ YIL EVVELDI.
MUSTAFA KEMAL ,ANKARA HEMSEHRISI OLMAKTAYDI...
Ankaralılar bir kere daha kuvva yolunda,istiklal uğrunda katkıda bulunuyor olmaktan gururlu ; MUSTAFA KEMAL mutlu idi.
"Ankaranin ve Ankaralıların kalbimde müstesna yeri vardir" diyecek kadar mutlulugu buyuktu.
Ankara ,daima kahramanların ve kahramanliklarin yanında ,hainlere ve hainliklere karşı durdu. Irz,namus,bayrak, vatan davasını davasi belleyenlerin Ankarasi ve Ankaralilar Mustafa Kemal'in hemsehriligiyle daima gururlanacaklardir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.