40'ından çok eşliliğe başlayan kadından şaşırtan itiraflar!

40'ından çok eşliliğe başlayan kadından şaşırtan itiraflar!

'40'lı Yaşlarımda Çok Aşklı Bir İlişkiye Başladım'

Kocam ve ben, büyüdüğüm Çek Cumhuriyeti'ndeki bir iş projesinde tanıştık. Mizah anlayışını beğendim ve çok iyi anlaştık; birkaç ay içinde çıkmaya başladık. Bana söylenenlere ve inandıklarıma göre karısından ayrılmıştı, ama yıllar sonra, çıkmaya başladığımızda hâlâ çok evli olduğunu öğrendim. Diğer ailesinden kimse benimle yurtdışında çifte hayat sürdüğünü bilmiyordu.

Dünyaca ünlü Newsweek'de yayınlanan bir makaleye göre, 40'ından sonra kocasını bırakıp çok eşliliğe başlayan Jolana 'Jolly' Thompson'ın anlattıklara şaşırtıcı. İşte o ilginç makaleden çarpıcı detaylar...

Toplamda 22 yıl birlikte olduk ve 1998'de boşandıktan sonra evlendik. Daha sonra 1999'da bir oğlumuz oldu. Birkaç yıl ya da birlikteliğimizden sonra maddi olarak çok stresli zamanlar geçirdik ve ancak daha sonra bilmediğim pek çok sır olduğunu fark ettim. Durum acı verici hale geldi ve aramızda tam bir kopukluk olduğunu fark etmeye başladım.

Eylül 2014'te 44 yaşındayken kocamdan ayrıldığımda, hem arkadaşlarımdan hem de ailemden ilgi, sevgi ve ilgi gördüm. İkimizi de tanıyan bir aile, kendi başıma yerleşinceye kadar gelip onlarla yaşamak isteyip istemediğimi sordu; 18 ay orada kaldım. Tinder'ı oldukça erken test ettim, ancak kısa bir süreliğine kocama çok benzeyen biriyle tanıştığım için ne kadar yanlış olduğunu hemen anladım.
Ardından, Temmuz 2015'te eski bir komşu, OKCupid adlı başka bir tanışma sitesi buldu ve denememi önerdi. Orada ayrıntılı bir flört profili oluşturmak, kim olduğumu ve benim için neyin önemli olduğunu anlamama yardımcı oldu ve hiç deneyimlememiş olsam da sitede "açık ilişki"yi seçmeye karar verdim. İlk defa poliamory kelimesiyle karşılaştım ve gerçekten çok merak ettim.
O zamana kadar zeki, özgün ve büyük saygı duyduğum pek çok insan tanıdım, ancak çok sevdikleri eşlerine veya partnerlerine karşı sadakatsiz olacakları gerçeği beni gerçekten rahatsız etti. Bunu gözlemlemek gerçekten garipti. Bildiğim diğer evlilikler dağılırken özellikle bunu yapan bir çift devam etti. Uzun yıllardır birlikteydiler ve "sorma, söyleme" politikası uyguluyorlardı. İlişkinin yürümesini sağlayan "je ne sais quoi" nedir diye düşündüğümü hatırlıyorum.

Açık bir ilişki içinde olmaya çalışmanın bir sınav olacağını anladım. Rahatlamam, bırakmam ve birincil ilişkinin dışında bağlantıları olsa bile partnerimin bana geri dönecek kadar beni sevdiğine güvenmem gerekirdi.

Site aracılığıyla Hollanda'da yaşayan bir çiftle tanıştım ve ortak arkadaşlarımız olduğunu öğrendim, bu da bir güven unsuru yarattı. 2015 yazında Skype üzerinden çok sohbet ettik ve birbirimize çok sayıda e-posta yazdık. Onlarla sadece çok aşık oldukları için değil, aynı zamanda BDSM ile ilgilendikleri için de ilgilendim. İletişim gerçekten ilgi çekici ve bilgilendiriciydi. 45. yaş günümde onları görmem için bana İngiltere'den Hollanda'ya bir bilet aldılar; Kız arkadaşı diğer sevgilisiyle yurt dışına giderken ben adamın yanında kalacaktım.
Onunla seks yaptım, o bir BDSM meraklısı ve merak ettiğim, ilgilendiğim ve sınırlarımın ne olduğuna bakarak bana birçok materyal ve kontrol listesi gönderdi. Sınırlarımı ve ne isteyip ne istemediğimi öğrenmeme yardım ediyordu. Her şeyden çok erotik bir arkadaşlıktı ama onunla yaşadığım deneyimlerden çok keyif aldım. Bir sonraki ortağımı aramamda bana gerçekten yardımcı oldular.

Bunun ötesinde birkaç kişiye mesaj atmıştım ve konuşmanın akıp gitmediğini görmek kolaydı. 2015 yılının Ağustos ayında Sasha ile bağlantı kurduğumda hiçbir şey garip gelmiyordu. Ayrıca açık bir ilişki istediğini ve sitede yüzde 99 oranında eşleştiğimizi belirtmişti.

Normalde ilk buluşmada erkeklerle yatmazdım ama o kadar iyi bağ kurduk ki geceyi orada geçirdim. Sonraki birkaç gün birbirimizi göremedik ama hayattan ne istediğimizi konuştuk. Sasha, "sorma, söyleme" şeklinde açık bir evlilik içindeydi, ama o ve eski sevgilisi o noktada ayrılmışlardı ve ilişkiler yüzünden ayrılmamışlardı. Aslında, onlar hala arkadaş. Asla çok aşık olmadığımı biliyordu ama ben açık ilişki kurmak istiyordum.

Tanıştığımızda, Sasha zaten birkaç erotik arkadaşlığa sahipti ve daha sonra sevgilisi olan sevimli bir Amerikalı kadınla da tanışmıştı. Onu ben de tanıdım ve bu kasıtlı olmasa da bir tür testti. Sevimli ve arkadaş canlısıydı ve Sasha ile benim birincil bir ilişkimiz olup olmadığını soruyordu.

Bu yüzden biraz daha konuşmaya başladık ve 6 Kasım'a kadar bana onun kız arkadaşı olmak isteyip istemediğimi sordu. Noel'i birlikte geçirdik ve bana dairesinin anahtarlarını verdi. Paskalya'da, onun yanına taşınmamı istemişti. Kabul etmem biraz zaman aldı çünkü bunun yeni bir ilişki olduğunu biliyordum, ama en güzel yanı yalan ya da saklanma olmamasıydı. Evliliğimde yaşadıklarımdan kilometrelerce uzakta görünen dürüst, otantik sohbetler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.

Jolly Thompson 40'lı yaşlarında çok aşık oldu
Jolana 'Jolly' Thompson, 22 yıllık evliliğinin sona ermesinin ardından 40'lı yaşlarında çok aşık oldu. 2015'ten beri birincil ortağı Sasha ile çok eşli bir ilişki içinde.
JOLANA 'NEŞELİ' THOMPSON
Herkes poliamory ile çok fazla seks yapacağınızı ve ikimizin birlikte yapacağımızı hayal ediyor, ancak diğer her şeye gelince, yüzde 85'i konuşma ve gerisi cinsel kısım. Sasha beni çok eşliliği benimsemeye, keşfetmeye ve eğlenmeye ve en önemlisi güçlenmiş hissetmeye teşvik ediyor. Biraz zaman aldı çünkü o “yeni ilişki” enerjisine kapılıp ona vuruldum ama bir süredir tanıdığım insanlar vardı ve artık kocamla olmadığımı fark ettiler ve zamanla buluşacaktık. yakınlığı paylaşın - daha çok erotik arkadaşlıklar gibiydiler.


Sasha ve ben birlikte çok seksiyiz ama ikimiz de partilere gitmeyi seviyoruz. Seks kulüplerine gitmeyi hep merak etmişimdir ama aynı zamanda gergindim. Sasha gitmemizi önerdi ama her an gitmek istediğimi söyleyebilirim. Parmağımı içeri sokmak beni güvende hissettirdi ve bana keşfetme gücü ve gücü verdi. Deneyim harikaydı ve bir partide yaklaşık altı ay boyunca sevgilimiz olan bir adamla tanıştık. Halen çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdır.

Sasha ile olan ilişkimin dışında, bir kadınla belki bir kez olmak dışında, henüz aşık olmadım ki bu da çok eşlilik keşfimin başka bir yönü. Biseksüel olduğum gerçeğini benimsemeye başladım, ki bu daha önce hiç araştırmadığım bir şeydi. Sasha ile bu konuda açıkça konuşabilmek harika bir şeydi.

Yakınlarda oturan bir bayan arkadaşımız var, bir tanışma sitesinde tanıştık, onu kucakladık ve bir oyun için getirdik. O ve kocasının açık bir ilişkisi var ve şimdi bile hala çok yakın arkadaşız.


Başlangıçta, Sasha daha çok tantrik dünyayla ilgiliydi, ama onunla BDSM hakkında ne kadar çok konuşursam o kadar çok benimsedi. Şimdi onunla elementinde. Ama Grinin Elli Tonu'nda gösterilen dünyadan çok farklı. BDSM'yi benimseme şeklimiz ikimiz için de son derece iyileştirici ve güçlendirici oldu.

Sasha ve ben yaklaşık altı yıldır birlikteyiz ve 40'lı yaşlarımda çok aşık olduğum ve 70 yaşıma kadar beklemediğim için minnettarım! Gerçek benliğim olabileceğimi hissediyorum. Oğlumla ve üvey çocuklarımla bu konuda açıkça konuştum ve çok eşlilik hakkında daha çok şey öğreniyor ve konuşuyorum.

Hayat kısa ve artık cinsel bir varlık olduğumu saklamama gerek yok; şehvetli, cinsel ve erotik arkadaşlıklar kurmaktan zevk aldığımı. Partnerimi aldatmama gerek yok, başka bir yol daha var. Her zaman kolay olmuyor, bazen onu benden "daha iyi" olduğunu düşündüğüm biriyle düşündüğümde endişeleniyorum. Ancak bu, başlı başına şu soruyu gündeme getiriyor: "daha iyi" ne anlama geliyor? Bu duygularla oturmak, nereden geldiklerini ve beni neyin tetiklediğini sormak güzel.


Belli ki sınırlarımız var, en önemlisi cinsel sağlık. Sorumluyuz, düzenli olarak test ediliyoruz ve diğer kişinin nerede olduğunu her zaman biliyoruz. Telefonları veya dizüstü bilgisayarları birbirimizden saklamıyoruz.

Kendi dışında bir güvenlik bulamayacağının farkına vardım, bu içeride olmalı. İster evli olun, ister tek eşli bir ilişkide, ister çok eşli bir ilişkide olun, güvenlik bu ilişkilerden değil, içeriden gelecek. Diğer kişi sana ait değil. İlişkinizi bazı evlilik törenlerinde yer alan kelimelerle tanımlasanız bile: "diğerlerini hariç tutmak".

Genel olarak, bir toplum olarak seks ve cinsel eğitime karşı hala çok püriten ve geri bir tutuma sahip olduğumuza inanıyorum. Yolculuğum, cinselliklerinden ve duygusallıklarından kopuk hisseden diğer kadınları cesaretlendirmeye ve güçlendirmeye yardımcı olabilirse çok sevinirim.


Sasha ve ben birlikte utanç verici bir şekilde yaşlanmak istiyoruz. Bir seks kulübünde, farklı partilerde veya evde mutfakta olsun, çok dans ederiz. Her nasılsa, birbirimize karşı olduğumuzda bile, birlikte dans etmek çok yardımcı oluyor gibi görünüyor. Yaşlanınca seks yapamasak bile, dans edebilirsek hayat muhteşem olacak.

Jolana 'Jolly' Thompson, Londra, İngiltere'de yaşayan ve çalışan bir fotoğrafçı. Çalışmaları hakkında daha fazla bilgiyi jollydphoto.com'da bulabilir ve onu @jollytd Instagram'da takip edebilirsiniz .

Bu makalede ifade edilen tüm görüşler yazarın kendisine aittir.


Jenny Haward'a söylendiği gibi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler