40 YILDIR 3713 TERÖRLE MÜCADELE SIRASINDA YARALANAN VAZİFE MALULU OLAMAYAN GAZİ’LERİMİN DİKKATİNE ( 1 ) :

40 YILDIR 3713 TERÖRLE MÜCADELE SIRASINDA YARALANAN VAZİFE MALULU OLAMAYAN GAZİ’LERİMİN DİKKATİNE ( 1 ) :

Mustafa Gazim'in yeni yazısı...

Kıymetli okurlarım, değerli gazilerim;

Gazilik bu kadar ucuz kavram olmamalı. Kırk yıl boyunca halende artarak 23 bin 3713 terörle mücadele sırasında yaralanan ve vazife malulü sayılmayan gazilerimiz yüzde kırk yaralanmadıkları için kaderine terk edilmiştir.

23bin tane yaralı gazilerimizin içinde ne acılar çeken gazilerimiz var. Şarapnel parçaları ile yaşayıp zaman zaman ağrı ve sancı nöbetleri geçiren meslek hastanesine yatan ve çocukları dahi özürlü doğan kaderine terk edilen vatan evlatları var. Kimin diyeti

Bu gazilerimiz anasından doğarken özürlü doğmadı, askere giderken sağlam olarak alındı, askerlik esnasında vücut bütünlüğü bozuldu, bu gazilerimiz kime nasıl sitem etsin. Bu kader olamaz, benimde kaderim olamaz kabul etmiyorum.

Çok şükür bayrak inmedi, ezan dinmedi, vatan bölünmedi ama yirmi üç bin gönlü ve bedeni yaralı gazimiz oldu. Bu yara kapanmalı gazilerimiz kendini ispat edebilmeli kan döktüğü yeri vatan sayılmalı sakat kalmadığı için onurları iade edilmeli. Vatanın imkânlarından yararlanmalıdır inşallah görmeyen gözler görür duymayan kulaklar duyar.

2018 yılından bu yana gazilerimizin haklarını her alanda, her platformda, önemli yerlerde, siyasi olarak veya halka her zaman devletimizin içindeki gazilerimizi sevmeyenlere karşı çok zamanlı mücadele ettiğimi, gerek köşe yazılarım da, gerekse sohbet esnasında anlatmaya çalıştım.

Bu mücadele sırasında, siyasi olarak külliye ile ikili ilişkiler kurarak, halen çalışmalarımız devam ediyor, hukuki ilişkilerde, “adalet platformu hareketi” ile hukuk mücadelesinde bugüne kadar elinde sağlam raporu olduğu halde mahkemelere müracaat ederek gazilik unvanı alan 65den fazla gazimizin sevincine ortak olduk ve sosyal medya aracılığı ile gerek kendi sosyal medya hesaplarımdan ve ya NGazete “Gazim ne diyor” köşesinden hak olan hakkımızı almak için çok çabalar sarf ettim.

Herkesin bir hayat hikâyesi vardır diyerek yola çıktık. Öyle mağdur gazilerimizle tanıştım ki ben kendimden vazgeçtim. Kamuda izlediğimiz gazilerimizin haber mağduriyetini görünce ne kadar haklı bir dava uğruna bu yola bütün zamanımı çabamı harcadığımı gördüm.

Dernek başkanlarının hiçbir yaptırım gücü olmadığını gördüm. Sadece milletvekilleri ile yapılan toplantılarda fotoğraf çekilmekten başka hiçbir varlık gösteremediklerini, sadece ellerindeki fotoğrafların bir anı olarak ellerinde kaldığını ve 600 vekil tarafından kullanıldıklarını, kandırıldıklarını gördüm, hatta köşe yazımlarımda yazdım ama kendimi kimseye anlatamadım.

Adalet platformu tarafından gaziliğini alan kardeşlerimizin duygularına tek tek tercüman oldukça, bize inanan güvenen 500den fazla gazilerimize yol gösterdikçe, çeşitli kişiler tarafından( onlar kendilerini çok iyi biliyor ) bu sevince ortak olmak yerine gazi olanlara engel koyduklarını da gördük. SEBEB NE? Bu gurupta ya da sayfada kişiler medh edilemez. Vay vay vay sevsinler sizin gibi prensibi olan can dostlarını. Hem yüzüme güleceksin hem de utanmadan böyle davranacaksın.

Derneklerin kurulmasından bu yana 6 yıl boyunca meclise vekiller tarafından verilen önerge ve tekliflerin sayısı 15 hiç biri alt komisyona dahi gelmedi. Bunu dernekler başarı olarak görüyor?

Televizyon kanallarında gündem oluyoruz, gündemde tutuluyoruz diye üyelerine yalan yere umut dağıtmaya devam ediyorlar. Hukuk yolundan başka çare olmadığını yol gösterecekleri yerde biz sizin hakkınızı alıcaz diyerek yapılmayan eylem söylem kalmadığı halde, sonucun hiç olduğunu, hükümetin hiçbir çalışması olmadığını ve bu hükümetinde 3713 terörle mücadele sırasında yaralandığı halde vazife malulü olamayan gazilerimize hiçbir hak vermeyeceğini biliyorlar ve çok güzel yalan söylediklerini kendileri de biliyor, bu yalanların müşterisi olduğunu onlarda biliyor.

Geçen sene nisan ayında T.B.M.Meclisinde verilen bir teklifte şeref aylığı adı altında çıkan yalana, 23 bin vazife malulü olamayan gazilerimiz inandı. Sosyal medya hesaplarımdan ve köşemden bağıra bağıra yazdım seslendim; kandırılıyorsunuz, aldatılıyorsunuz, hepinizin yaşı 45 ila 60 yaşları arasındasınız böyle dedikodulara nasıl inanırsınız, siz hangi devletle savaştınız ki şeref aylığını hak edeceksiniz dedikçe karalandım, hatta kendi gazilerim tarafından watsap guruplarında hedef haline gelerek linç edildim.

Yazmaya devam edeceğim

Beni takip etmeye devam edin. Doğru yerdesiniz. Beni izlemeye devam edin.

Mağdur gaziler için adalet platformu hareketi Mustafa GAZİM (Kurubacak)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler