Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

3713 TERÖRLE MÜCADELE SIRASINDA YARALANİP 1053 NİZAMNAME MAĞDURU GAZİLER İÇİN ADALET PLATFORMU 30 AĞUSTOS MESAJI

Dünya tarihindeki en büyük kahramanlık hikâyelerinden birisi olarak kabul edilen Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, 30 Ağustos tarihinde büyük bir zafer ile sonuçlanmıştı. 
Düşman ordusunu yurttan atma hedefiyle bir sene kadar devam etmiş olan hazırlık döneminin ardından 26 Ağustos 1922 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, Büyük Taarruz emrini verdi.
26 Ağustos tarihinde saatler 04.30'u gösterirken başlayan taarruzda kahraman Türk askeri birkaç saat içinde süngü hücumu gerçekleştirerek Tınaztepe'yi kontrolü altına almış oldu. Ardından ise Belentepe ve Kalecik Sivrisi düşman işgalinden arındırılmış oldu. 
Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, şanlı Türk ordusunun Kurtuluş Savaşı'nda elde etmiş olduğu en önemli zaferin arifesinde, 30 Ağustos gününün sabahında Zafertepe Çalköy mevkiinde birliklere taarruz emrini verdi. Bizzat kendisinin yönetmiş olduğu Dumlupınar'daki meydan muharebesinde kahraman Türk askerleri, Yunan birliklerini Keçiler, Allıören, Kızıltaş Deresi mevkiinin iki yanında da tamamen olacak şekilde sarıp imha etti ve muharebeden de galip bir şekilde ayrıldı.
Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi 30 Ağustos 1922 tarihinde büyük bir zaferle noktalandı. Bu tarihi olayın ardından 30 Ağustos tarihi de Zafer Bayramı olarak kutlanmaya başlandı.
Gazi Mustafa Kemal Paşa tarafından kazanılan büyük zaferler sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti şimdi bizlere emanet. Bizler de atalarımız gibi gözümüzü bile kırpmadan bu güzel vatanı bölmek isteyen bölücü terör örgütüne karşı vatanımızı böldürmemek için canımızı ortaya koyduk ve aynı kararlılıkla vatanımızı korumaya devam edeceğiz.
Değerli arkadaşlarım Kıymetli Gaziler; bizler, 3713 sayılı Terörle Mücadele kapsamında yaralanmış olan ancak yerli ve milli olmayan 1053 sayılı Nizamname nedeniyle Gazilik Haklarımız verilmeyen Mağdur Gazileriz. 
Bu mağduriyetimizin giderilmesi için 2018 yılından itibaren bazı milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisine teklifler sunulmuş ancak tüm teklifler REDDEDİLMİŞTİR. 
Bu nedenle Gazilik Haklarımızı almak için bağımsız ve tarafsız Türk Mahkemelerinde dava açmaktan başka çare olmadığı artık kesin olarak ortaya çıkmıştır. 
Nitekim birlikte çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda şu ana kadar 45 kardeşimiz dava açarak Gazilik Haklarına kavuşmuştur. 
Bizimle bu kutlu yola çıkan 400 kardeşimizin de Gazilik Haklarına kavuşmasına çok az bir zaman kaldığını da buradan müjdelemek istiyoruz. 
Bilindiği üzere 1053 sayılı Nizamnameye göre yaralanma derecesi istenilmeden kazandığımız emsal karara karşı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan itiraz sonrası istinaf mahkemesi tarafından kazandığımız emsal karar oy çokluğu ile bozulmuş, biz de istinaf mahkemesi kararına karşı Anayasa Mahkemesine başvuru yapmış bulunmaktayız. 
Anayasa Mahkemesine yapmış olduğumuz başvuruya dair karar her an çıkabilir. Anayasa Mahkemesi tarafından olumlu bir karar geldiği anda DAVA AÇAN TÜM GAZİ KARDEŞLERİMİZ GAZİLİK HAKLARINA KAVUŞACAK.
Anayasa Mahkemesi kararından sonra gazilik ile ilgili kanunlarda değişiklik yapılarak gazilik davası açabilmek için zamanaşımı maddesi konulacağını ve böylece dava açmayan arkadaşların Anayasa Mahkemesi kararından sonra dava açamayacakları düşünülmektedir. Bu itibarla Anayasa Mahkemesinde bulunan başvurumuzdan yararlanabilmek için gazilik hakları için dava açılması gerekmektedir. Aksi takdirde dava açmayan kardeşlerimizin gazilik haklarına hiçbir zaman kavuşamayacaklarını tekrar hatırlatmak isteriz.
Tüm kardeşlerimizin Gazilik Haklarına kavuştuğu günlere ulaşmak duasıyla, 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyor selam ve saygılarımızı sunuyoruz...

Yazmaya devam edeceğim.
Bizi  izlemeye devam edin doğru yerdesiniz bizi takip etmeye devam edin.

MUSTAFA GAZİM

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.