21 gencin şüpheli ölümü Güney Afrika’yı ayağa kaldırmıştı: İlk açıklama geldi

21 gencin şüpheli ölümü Güney Afrika’yı ayağa kaldırmıştı: İlk açıklama geldi

Güney Afrika'da aralarında çocukların da olduğu 21 gencin bir tavernada gizemli şekilde ölmesi ülkede tartışma yarattı. Polis, gece kulübünde ölü bulanan gençlerin yedikleri ya da soludukları bir şeyden zehirlenmiş olabileceğini düşündüklerini açıkladı.

Güney Afrika'da bir gece kulübünde 21 gencin gizemli bir şekilde hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturma sürüyor. Yapılan ön soruşturmaya göre gençlerin yedikleri, içtikleri yada soldukları bir şey nedeniyle hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Polis sözcüsü Tembinkosi Kinana olaya ilişkin yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenler arasında 13 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğunu söyledi.

Yetkililer tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde toksikoloji raporu hazırlaması bekleniyor. Olayın ardından gece kulübünün içki ruhsatının iptal olduğu belirtildi.

18 yaşından küçüklere alkol servisi yapmanın yasa dışı olduğu Güney Afrika'nın Doğu Londra kentindeki Enyobeni gece kulübünde, sınavların bitişini kutlamak için toplanan 14-20 yaşları arasındaki 21 genç henüz bilinmeyen bir nedenle ölmüştü. Dün sabah saatlerinde kulüpteki koltuk ve sandalyelerde gençlerin cansız bedenleri bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler