2022 Simpsons Kehanetleri !

2022 Simpsons Kehanetleri !

Kehanetleriyle geçtiğimiz yıllara damga vurmayı başaran The Simpsons animasyon dizisi, bugüne kadar yaşanan birçok önemli olayı daha yaşanmadan bölümlerinde yer vermesiyle ünlenmişti.

SANAL GERÇEKLİKTE YEMEK

The Sun'da yer alan habere göre Simpsons dizisinde, Homer ve Marge sanal gerçeklik gözlükleri ve besleme tüplerinin yardımıyla sanal şekerleme ile kendilerini şımarttıkları 2030 yılına seyahat etmeyi başarmışlardı. 2030 yılına henüz çok var ancak Cornell Üniversitesi'ndeki gıda bilimcileri, sanal gerçeklik ortamında tüketilen peynirin daha lezzetli olduğunu keşfetti. Royal Caribbean kruvsziyer şirketi ise misafirlerine sanal gerçeklikte yemek deneyimi yaşatmak için teknoloji geliştirmeye çalışıyor.

MARS'I KOLONİLEŞTİRMEK

Dizide Lisa, Mars'a gitme hayaliyle Kızıl Gezegen'e tek yönlü bir gezi için kaydoluyor. Bu da tüm ailenin aynı anda 2026 yılında gerçekleşmesi gereken geziye kaydolmasına neden oluyor. Gerçek hayatta ise Elon Musk ve SpaceX ekibinin, 2022'de Mars'a giden kargo gemileri geliştirmeye çalıştığını hatırlatalım.


IVANKA TRUMP BAŞKAN ADAYI

The Simpsons'ta Donald Trump'ın kızı Ivanka'nın, babasının göreve başlamasından önce veya sonra başkanlığa aday olduğunu sık sık işaret ediyor. Gerçek hayatta, Ivanka Trump, başkan olmak için gerekli şartları sağlıyor. Yani adaylığını koyması pek de şaşırtıcı olmayacaktır.


ROBOTLAR DÜNYAYI ELE GEÇİRİYOR

Simpson ailesi bir bölümde her araçta robotların bulunduğu bir eğlence parkını ziyaret ediyor. Ancak daha sonra aile kendilerini kontrol etmeyi kaybediyor ve çevrelerindeki çoğu insanı öldürüyor. Halk arasında 'yapay zekanın babası' olarak bilinen Jürgen Schmidhuber, robotların birkaç on yıl içinde dünyayı ele geçirebileceğini tahmin ediyor.

MÜZİKLE ZİHİN KONTROLÜ

2001'de yayınlanan bir bölümde Bart ve arkadaşları, çocukları bilinçaltı mesajlarla besleyerek zihinleri müzik yoluyla kontrol etmeye çalışmak için Deniz Kuvvetleri'nin bir projesi olan bir grupta yer alıyor. Pek çok insan hala hip-hop müziğinin dinleyicilerin zihinlerini kontrol etmek için kullanıldığına inandığından bu fikir halihazırda gerçekleşmiş olan bir tahminler listesinde düşünülebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler