2 dakika arayla oruç açmak

2 dakika arayla oruç açmak

Samsun'un Ambartepe Mahallesi ile Ordu'nun Şentepe Mahallesi sakinlerinin iftar saati eşitlendi.

Ordu'nun Şentepe Mahallesi ile Samsun'un Ambartepe Mahallelerinde oturanlar, kapı komşusu olmasına rağmen iftarlarını 2 dakika farkla açıyordu. Yaklaşık 80 yıllık yerleşim yeri olan mahallede bir adımla iller değişirken, bölgede 2 cami olduğundan dolayı kimi zaman ezan sesleri karışıyordu.

Samsun'un Terme ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Ambartepe Mahallesi ile Ordu'nun İkizce ilçesine 24 kilometre mesafedeki Şentepe Mahallesi'nin sınırları, 7 metre genişliğindeki bir yol ile ayrılıyor. Her iki büyükşehrin sınır çizgisi olarak kabul edilen yolun yarısı Samsun'a ait iken, diğer bir tarafı ise Ordu topraklarında yer alıyor. Durum böyle olunca her iki mahallede bulunan camilerden ezan sesi bu yıla kadar 2 dakika arayla yükseliyordu.

Karşı komşularını aramak istediklerinde şehirlerarası kodu girmek zorunda kalan mahalleliler, artık iftarlarını 2 dakika farkla açmıyor. Bölgede bulunan ve arası yaklaşık 100 metre olan 2 camiden artık aynı anda ezan sesleri yükseliyor. Mahalleliler ilçe müftülerinin yaptıkları görüşme sonrasında aradaki zaman farkının ortadan kalktığın belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler