Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

19 EYLÜL 2022 GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Sevgili gazilerim kıymetli okurlarım merhaba

Şanlı tarihimiz boyunca tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda Şehit ve Gazi olmayı büyük bir onur ve gurur saymıştır. Sonuç olarak da bu fedakârlığının karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.

Kahraman Gazilerimize Devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.

Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en zor koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan en iyi tanımlarıdır.

Bu kapsamda bizler de Ülkemizi bölmeye çalışan bölücü terör örgütlerine karşı gözümüzü kırpmadan canlarını ortaya koymuş vatanseverleriz.

“Bizler” (Terörle mücadele sırasında yaralandığı halde 1053 nizamname mağduru) canımızı Vatanımız için seve seve feda etmeye yemin etmiş, kimimiz askerlik vazifesi sırasında, kimimiz Emniyet Teşkilatı mensupları olarak vazife sırasında ve terörle mücadele sırasında yaralanarak malul duruma gelmiş ancak Gazilik haklarından mahrum bırakılmış kahramanlarız.

Her yıl kutladığımız Gaziler Günü dolayısıyla Gazilik haklarına kavuşamayan 3713 sayılı Terörle Mücadele mağduru malul Gazilerimize önemle belirtmek isteriz ki, Gazilik hakları konusunda gerek 684 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’na eklenen “Ek Madde 3” ve gerekse de 3713 sayılı Kanun’un 21. maddesinde gerekli düzenlemeler yapılmıştır.

Bu nedenle bundan sonra Gazilik konusunda yeni bir kanuni düzenleme çıkmayacaktır.

Çünkü böyle bir kanun teklifi 2018 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulmuş ancak bu kanun teklifi genel kurulda büyük bir oy oranıyla reddedilmiştir.

Bundan sonra çıkacak olan kanuni düzenlemeler ise Kore ve Kıbrıs Gazilerinin maaşlarına ilişkin düzenlemeler olacaktır.

Bu nedenle her yıl kutladığımız Gaziler Günü’nde 3713 Terörle Mücadele mağdurlarına Gazilik haklarının verileceği şeklindeki beyanlar gerçek dışı ve siz değerli Gazilerimizi oyalamaya yönelik hayal ürünü beyanlardır.

Bu şekilde her yıl Gaziler Günü’nde kanun çıkacak hikâyesi ile siz değerli Gazilerimizin heveslerini kursaklarında bırakmaya hiç kimsenin hakkı yoktur ve olamaz.

Her yıl Gaziler Günü’nde uydurulan kanun çıkacak hikâyesine artık inanmayalım.

Bu vesileyle Gazilik haklarını alamayan kardeşlerimize buradan seslenmek isteriz ki; Gazilik hakları konusunda gerekli kanunlar çıkmıştır.

Bu nedenle de Gazilik haklarımıza kavuşabilmek için dava açmaktan başka çaremiz yoktur. Nitekim dava açarak Gazilik haklarına kavuşan Gazi kardeşlerimiz her geçen gün katlanarak artmaktadır.

Dava açarak Gazilik haklarına kavuşan Gazi kardeşlerimizi her ay sizlere düzenli olarak bildiriyoruz.

Burada şu önemli hususu da belirtmeden geçemeyeceğiz; Gazilik haklarını elde edebilmek için başlattığımız hukuk mücadelesinde çok önemli gelişmeler elde ettik. Bunlardan en önemlisi ve birincisi bildiğiniz üzere Anayasa Mahkemesinden bir emsal karar bekliyoruz.

Diğer önemli gelişme ise yabancı cisim, kurşun ve şarapnel yaralanmalarına ilişkin açtığımız davalarda bundan sonra kandaki zehir oranlarının ölçülmesi için mahkemeler tarafından sizlerin adli tıp kurumuna sevk edilmenizi talep etmeye başladık.

Adli tıp kurumunca yapılacak tahlillerde kandaki zehir oranları tespit edileceğinden böylece yaralanma sonrası fonksiyon kayıpları ortaya çıkmış olacak ve Gazilik haklarına kavuşmuş olacaktır.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere 3713 terör mağduru Gazilerimize Adalet Platformu adına sevgi ve şükranlarımızı sunarız.

Gaziler Günümüz kutlu olsun vazife malulu sayılamayan Gazilerim.

Doğru yerdesiniz, doğrularlar birliktesiniz, beni izlemeye, beni takip etmeye devam edin

ADALET PLATFORMU BAŞKANI

Mustafa GAZİM

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum