Şevket Bülent Yahnici

Şevket Bülent Yahnici

100.YIL SEREFINE MHP'NDEN ANDIMIZ ICIN BIR ONERGE BEKLIYORUZ !..

"Turkiye'de başka milletlerden insanlar da yaşıyor; ne mutlu Türküm diyene dersek onları incitmis oluruz ; bu sebeple de böylesi ırkçı bir yaklaşım sergileyen ANDIMIZ'in okullarımızda okunmasını doğru bulmuyoruz " diyerek bu zihniyet ve kafa yapısının bir sonucu olarak ANDIMIZ'i yasakladılar.
Bu tarif ve anlatımda yanlış ve gerçek dışı bir husus var mi? Hem vallah, hem billah YOK...
Benim CKMP'den beri mensubu olduğum ; bir müddet evvelinde de "niçin Türkeş'in anma toplantısını yapiyorsunuz, sen neden bu toplantıda konuşma yaparsin" diyerek toplantı salonuna yüzü maskeli bir güruhu gönderip bizi dövmek üzere adam yollayan zihniyetin yönettiği Partimden ihraç edildim.
Bu Partinin yöneticisi olan 68'li yıllardan beri dostum/ arkadaşım olan Bahceli ( pek dostu da yoktur) bu ANDIMIZ işine önceleri çok bozuldu , büyük öfke gösterdi ve Erdogan' a " seni Yüce Divan'a kadar kovalayacagim" yollu laflar ettiği konusmalar arasında " gelip evinin karşısında ANDIMIZ'i okutmazsam namerdim" de dedi..
Sonra her nedense DUMEN KIRMA/ÇARK ETME günleri başladı.
Tekeden süt sagildi,buzağı alindi ; suda ateş yakıldı; bal tuz tuttu ; iki yanlıştan bir doğru çıkarıldı; "hainlik","rusvetcilik" "hesap sifirlamak", " 17-25" lafları bir kenara kondu ve ERDOGAN'A CUMHURBASKANLIGI BAHCELI TARAFINDAN HEDIYE EDILDI, ADETA BAHCELI CUMHURBASKANLIGINI ERDOGAN'A SUNDU...
Peki bu arada ANDIMIZ ne oldu?
ANDIMIZ , AKP'nin istegi/talebi/kararı doğrultusunda; başlangıçta yazdığımız gerekçe doğrultusunda ("Turkiye'de başka milletlerden de yaşıyor, onlara ayıp etmemek lazim" ki, bu kendi beyanlaridir) okutulmamaya devam etti.
TBMM'nde önergeler verildi."Andımız yeniden okutulsun" diye...MHP bu önergelere "evet" demedi, diyemedi...Danışay Dairesi "okutulsun" dedi, yine okutmadilar.Meclis'te bir daha oylandi MHP yine "evet" demedi.
Velhasıl dostlar ANDIMIZ çok açık ve net bir şekilde MHP sayesinde okullarda okutulmaz oldu. "Erdogan'in evinin karşısında okutmazsam namerdim " sözü tıpkı "17-25" gibi unutuldu."Beka" herseyden önemliydi!.. Tamam da ANDIMIZ'in okunmaz hale getirildiği bir ülkede hangi "beka" dan bahsediyoruz, diyemedik...
Bu ay Ağustos ayı...Ağustos Zaferler Ayı...Malazgirt'in yildonumu...Büyük taarruzun/Zaferin yildonumu...13 Ekim'de gazı Şehrimiz Ankaranin Baskent oluşunun, 29 Ekim'de yeniden varoluşun ilanı demek olan CUMHURIYET'in 100.Yilini idrak edeceğiz.
100 Yıl önce bu topraklarda Türk'ün verdiği KURTULUŞ VE KURULUŞ mücadelesi sonunda yeni bir TURK DEVLETI'ni dünyaya ilan etmiştik.
Bu topraklarda yaşayan insanlar Turkdur, Türk milletidir.ANDIMIZ bu millettin kutlu mücadelesi için dillendirilmis ve geleceğe dair andini dile getirmekte olan bir metindir. "Ülkede başka milletler de yaşıyor,onlara ayıp olmasin" zihniyeti ; bugün benim ihraç edilmiş bulunduğum, ancak halen Türk milliyetçisi insanların gönül ve oy verdiğine inandığım bir siyasi hareketin görüşü ve kabulü olamaz...BU ZILLET BIR DURUMDUR.
TURK MILLIYETCILERI...AYAGA KALKINIZ, SILKININIZ... KENDI KENDINIZE "EY TURK TITRE VE KENDINE DON! " DIYE TELKINDE BULUNUP, NEFS MUHASEBESI YAPINIZ VE MENSUBU BULUNDUGUNUZ ; GONUL VE OY VERMEYE DEVAM ETTIGINIZ PARTININ YONETIMINE HATIRLATINIZ : HANI ERDOGAN'IN EVININ ONUNDE ANDIMIZI OKUTACAKTIK?...
MHP'li milletvekili arkadaşlarımıza bu ZAFERLER AYI hürmetine; bu Cumhuriyetin 100.Yilinda TBMM'NE SUNACAKLARI BIR ANDIMIZIN YENIDEN OKUNMASI ONERGESI YAKIŞMAZ MI?..Bekliyoruz, bir ümit...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.