1 numara kim olacak? Erdoğan'a sunulan kapalı zarflardan o isim çıktı

1 numara kim olacak? Erdoğan'a sunulan kapalı zarflardan o isim çıktı

AK Parti, Meclis Başkanlığı seçimi için temayül yoklaması yaptı. Milletvekillerinin isim yazdıkları kapalı zarflar Erdoğan’a sunuldu.

AK Parti Grubu, TBMM'de, Grup Başkanı Naci Bostancı Başkanlığı'nda basına kapalı olarak toplandı. Toplantıda, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'dan boşalan Meclis başkanlığı koltuğuna kimin oturacağına ilişkin temayül yoklaması yapıldı. Toplantıda milletvekillerine, "Meclis başkanı olarak kimi görmek istiyorsunuz"sorusu soruldu. Milletvekilleri tek soruluk pusulaları doldurduktan sonra zarflara koyarak Naci Bostancı'ya teslim ettiler.

Bostancı, milletvekillerinin isim yazdıkları kapalı zarfları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sundu.

ŞENTOP YENİ MECLİS BAŞKANI OLDU

Odatv’nin edindiği bilgiye göre; AK Parti’nin temayül yoklamasından TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop’un adı çıktı ve Şentop yeni Meclis Başkanı oldu.

MUSTAFA ŞENTOP KİMDİR

1968 yılında Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesinde Kamu Hukuku alanında yaptı.

Muhalefetin aday isimleri CHP’de Engin Altay, İYİ Parti’de Durmuş Yılmaz iken, HDP’nin bir kadın aday çıkaracağı öğrenildi.

Meclis başkanlığı için birçok isim zikredilirken iktidar ve muhalefette bazı isimler öne çıkıyor. MHP’nin aday çıkarmayarak AK Parti adayını destekleyeceğini açıklamasından sonra AK Parti içinde protokolün bir numaralı temsil makamı için çok sayıda taliplinin olduğu anlaşıldı.

Kulislerde başından beri en çok ismi geçen üç isim TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı Naci Bostancı'ydı.

TBMM başkanı için aday sayısının çokluğu nedeniyle Cumhurbaşkanı’nın, AK Parti Meclis Grubu’nun da talebi üzerine temayül yapılmasına onay verdiği kaydediliyor.

GİDİN KENDİNİZİ MİLLETVEKİLLERİNE ANLATIN

AK Parti TBMM Grubu’nda milletvekillerine gizli oylamayla “Hangi ismi Meclis başkanı olarak görmek istiyorsunuz?” sorusu soruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise TBMM Başkanlığı için yoğun talep karşısında aldığı temayül kararı ile “Gidin kendinizi milletvekillerine anlatın. Vekillerin istediği isim TBMM başkanı olsun” yaklaşımını sergilediği ifade ediliyor. Böylece milletvekillerinin de isteğini ve tavrını da alarak bir karar vereceği, belirlenen adayın da muhtemelen bugün başvurusunu yapacağı bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler