Yumurta kabuğunun bilinmeyen 6 faydası

Yumurta kabuğunun bilinmeyen 6 faydası

En sağlıklı besinlerden biri olan yumurtanın kabukları da kendisi gibi bazı faydalar sağlıyor. Pek bilinmeyen faydalarından yararlanmak için ise yumurta kabuklarını çöpe atmayı bırakmanız gerekiyor.

Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştığı son yıllarda önemi yeniden anlaşılmaya başlayan besinlerin başında yumurta kabukları geliyor. Sağlık deposu yumurtayı yerken kabuklarını ise genellikle çöpe atarız. Ancak çöpe atmak yerine kullandığınız zaman yumurta kabukları da vücudumuz için önemli faydalar sağlar. Yumurta kabuklarını çöpe atmayıp temizlerseniz bu durumda faydalarında yararlanabilirsiniz. İşte yumurta kabuklarının henüz çoğu kişi tarafından bilinmeyen faydaları:

Diş sağlığını korur: Yumurta kabukları yüksek miktarda kalsiyum içerir. İçerisinde bulunan kalsiyum dişleri güçlendirirken sağlıklı vitamin yapısı ile ağzı içerisindeki kötü kokuyu temizler ve ağızda iltihap oluşumunun önüne geçer. Yumurta kabuğu aynı zamanda dişlerde doğal beyazlığı sağlamak için de kullanılabilir. Bu faydasından yararlanmak için yumurta kabuklarını kurutup toz halde diş macununa ekleyebilirsiniz.

Saç köklerini besler: Yumurta kabuğundan yapılan saç maskesi saçlarda köklerden uçlara yenilenme sağlar ve saçların sağlıklı yapısını korur. Saç derisini güçlendiren mineral içeriği ile yumurta kabuğundan doğal bir maske hazırlayabilirsiniz. Bunun için yumurta kabuklarını toz hale getirin ve içerisine 1 yemek kaşığı Hindistancevizi yağı ile 1 çiğ yumurta ekleyin. 30 dakika bekledikten sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı saçlarınıza yedirerek masaj yapın. Düzenli kullanımda bu maske saç köklerini güçlendirir.

Kemik erimesinin önüne geçer: Yumurta kabuğu protein ve kalsiyum bakımından zengindir. İçerisindeki zengin mineral ve besin değerleri sayesinde yumurta kabuğu kemikleri güçlendirir. İlerleyen yaşlarda ortaya çıkan kemik erimesinin bu şekilde önüne geçen yumurta kabuğunu bir baharat gibi toz halde yemeklere ekleyebilirsiniz.

Cildi yeniler: Yumurta kabuğunun içerisinde bulunan vitamin ve mineraller cilt yenilenmesi sağlayarak ciltte oluşan lekeleri giderir. Cildi besleyen yumurta kabuğu sayesinde hem zararlı oluşumlar olan sivilce ve akneden hem de kırışıklıklardan korunmuş olursunuz. Cilt hücrelerini yenileyen yumurta kabuğu ile cildinizi beslemek için doğal maskeler hazırlayabilirsiniz.

Kasları güçlendirir: Yumurta kabuğunun içerisinde yer alan kalsiyum kas gelişiminde önemli yere sahiptir. Özellikle spor yapanların en büyük dostlarından biri olacak olan yumurta kabuğunu toz halde yemeklere ve çorbalara ekleyerek kas gelişimini destekleyebilirsiniz.

Ciltteki tahrişi ortadan kaldırır: Yumurta kabuğu içerdiği sağlıklı mineral ve vitamin yapısı sayesinde ciltte zaman zaman oluşan kızarıklık ve tahrişi giderir. Ciltteki tahrişi iyileştirmek için yumurta kabuklarını kaynatın. Ardından suyu ılımaya bırakın ve içerisine 1 yemek kaşığı sirke ilave edin. Elde ettiğiniz suyu ılık şekilde cildinize sürdüğünüzde faydasından yararlanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler