Leblebi tüketen yaşadı

Leblebi tüketen yaşadı

Leblebi Türkiye'deki pek çok insan tarafından lezzetli olduğu düşüncesi ile tüketilebiliyor. Öte yandan söz konusu besinin adeta sırrı belli oldu.

Zira İbn-i Sina asırlar öncesinden leblebi ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Ayrıca İbn-i Sina'nın açıklamaları, o besini tüketen yaşadı bile dedirtebiliyor. Detaylar haberimizde…
Leblebi lezzetli olduğu düşüncesi ile Türkiye'deki birçok insan tarafından tüketilebiliyor. Öte yandan o besin sağlık açısından da bazı faydalar sağlayabiliyor. Ayrıca İbn-i Sina da asırlar öncesinden leblebi ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.


İBN-İ SİNA'NIN AÇIKLAMALARI İLE İLGİLİ DETAYLAR
İbn-i Sina asırlar öncesinden yaptığı açıklamalarla günümüzde de birçok insanın dikkatini çekebiliyor. Nitekim İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden önerdiği leblebi, kan şekerinin dengelenmesinde yararlı olabiliyor. Kalp ve damar hastalıklarına karşı faydalı olabiliyor. Böbrek taşı düşürme konusunda önerilebiliyor. Tüm bunların sonucunda ise, leblebi tüketen adeta yaşadı bile denilebiliyor.

Öte yandan İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği kavrulmuş leblebi, böbreklerin daha fonksiyonel çalışmasında yardımcı olabiliyor. Ayrıca tok kalmaya yararlı olabiliyor. Ek olarak İbn-i Sina'nın da önerdiği leblebi günde bir avuç tüketildiğinde, vücudun hastalıklara karşı korunmasında faydalı olabiliyor.


KAVRULMUŞ LEBLEBİNİN FAYDALARI
İbn-i Sina'nın da asırlar öncesinden tavsiye ettiği kavrulmuş leblebi, sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. İşte faydalarından bazıları şu şekilde;

Kemik gelişimine faydalı olabiliyor.

Kilo vermek isteyenler için tavsiye edilebiliyor.

Lif bakımından zengin olduğu için mide ve bağırsakların fonksiyonlarını düzenlemede yardımcı olabiliyor.

Dozunda tüketildiğinde metabolizmayı düzenlemeye yardımcı olabiliyor.

Dikkat: İbn-i Sina'nın da önerdiği leblebiyi, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri önerilir. Ayrıca söz konusu besinin dozunda tüketilmesi gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler