YPG TÜRKİSTAN’A GİRMEMELİ !


Ya da Türkistan’a girmesi önlenmeli!!!

Soçi Zirvesi ve son gelişmeler bölgede barışın yanı sıra, dikkat ve hız gerektiriyor. Elbette zirvede alınan kararlar çok önemli ve bunlara perde arkası bilgileri ile değineceğim.

Ancak hem Akdeniz’deki hareketlilik hem de ABD’nin bölgede yığdığı silahlar, doğrusunu isterseniz şimdi her zamankinden daha dikkat gerektiriyor. Kaldı ki buna dün itibarıyla Rus uçağının düşürülmesi de eklenmiş durumda..

Önce ABD’nin bölgeye yığdığı binlerce tır silahtan başlayalım.  1000 tır silah ancak ve ancak Çin ile olan savaşın arka cephesini oluşturmak olarak açıklanabilir diye düşünüyorum.

Geçen hafta gazetelere düşen 500 uçak, 17 bin tır dolusu silah,  bugünlerde Amerika’nın silah şirketleri tarafından Amerika’ya teslim ediliyor. Bu silahların parası da, Sunni dayanışmanın patronu olan Suudi Arabistan’a ödetiliyor.

Bu bir 3. Dünya savaşı planı değildir de nedir?

Neden?

Hiçbir Emperyal ülke,  bu kadar büyük bir silah potansiyelini durduk yerde oluşturmaz. Ya da dünyanın bir başka yerine taşımaz. Ya da böyle bir organizasyona girerek savaş coğrafyasında bu silahları savaş alanında dağıtmaz da ondan...

Artık herkes herkesi biliyor. Çok büyük savaş planı var.  Ki  bu kadar silah bu bölgeye gidiyor. Basına yansıyan gelişmeler ve siyasi tartışmalar da aslında bugün İdlib’de katı bir şekilde sürdürülen savaşın,  Orta Doğu’nun kuzeyinden Orta Asya’ ya doğru taşınmaya çalışıldığını gösteriyor.

Neden?

Bugün dünya hegamonyasının peşinde koşan Amerika,  en büyük rakibi olan Çin’in Pasifikte önünü kesemiyor.  Durum böyle olunca da Amerika,  Ortadoğu’da İsrail üzerinden kurmak istediği yeni hegemonya düzenini tehdit etmeye başlayan Çin’in önünü kesmek üzere,  Orta Doğu Savaşı’nı Orta Asya’ya taşımaya çalışıyor.

Amerika ve Çin çekişmesinin ana üssü ise Pakistan olarak karşımıza çıkıyor. Jeopolitik mecburiyetlerden dolayı bugün, Orta Asya’da Amerika Pakistan’ı askeri yardımlarla kontrol altına almaya çalışıyor.  Buna karşılık Çin de ekonomik yardımlarla Pakistan’a destek oluyor.  Afganistan ise, Pakistan üzerinden Çin, ( Orta Asya’dan) Orta Doğu’ya inmeye çalışıyor.  Yeni İpek yolu güzergahı Çin’i Orta Asya üzerinden Orta Doğu’ya bağlama noktasına geldiği aşamada ise, Amerikan emperyalizmi bunu önlemek için  bu kez Türkistan’ı kullanmayı hedefliyor.  Ki bu bağlantıyı Türkmenistan sınırları içerisinde,  Orta Asya’nın doğusunda yer alan doğu Türkistan sınırları içerisinde Çin’e karşı bir ayaklanma hareketini örgütleyerek kesmeye çalıştığı görülüyor.

 Bu çerçevede özellikle Uygurların bağımsızlık savaşını,  Doğu Türkistan’ı Çin’in kontrolünden koparmak için destekliyor. Bu doğrultuda Uygur bağımsızlık savaşı,  Çin’in siyasi düzenini çökertmek üzere terörist bir yapılamaya dönüştürülmek isteniyor. Ve Çin’i parçalamaya dönük olarak kullanılmak isteniyor.

Amerika Çin’i  Pasifik’te yenemediği noktada,  Çin’in ekonomik olarak dünyaya açılmasını önlemek istiyor. Yeni İpek Yolu ile Çin’in Asya- Avrupa ve Afrika kıtalarını kendisine bağlamasını önlemek üzere,  Doğu Türkistan’da bir siyasi kalkışma hareketi örgütlemek ve buradan kaynaklanacak bir terör savaşını Çin’in iç bölgelerine taşımaya yöneldiği görülüyor. 

Bu çerçevede de YPG’yi  Amerika,  özelikle Çin’in Orta Doğu ve Akdeniz’e yönelmesini önlemek ve bu doğrultuda savaşı Orta Asya’ ya yaymak için kullanmak istemektedir. Bunun içindir ki,  binlerce silahı YPG’ye vermektedir. Ancak sorun şudur ki  Amerikan ordusu,  Çin ile savaşacak kadar askere sahip değildir. Bu nedenle de Amerika ve İsrail ikilisi, Doğu Türkistan’da Çin ile savaşacak bir öncü güç olarak PKK- PYD- YPG bütünleşmesinden oluşan bir Peşmerge ordusunu Orta Asya ve Doğu Türkistan’a yönelik olarak hazırlamaktadır.

Sonuç:

Eğer Amerika’nın bu operasyonu önlenemezse;  3. Dünya Savaşının Orta Doğu üzerinden,  Orta Asya’ya açılan çizgide gelişmesi önlenemeyecektir.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.