VATİKAN, EGNATİA, MESE YOLU...

Batılıların amaçları,emelleri ve stratejik çalışmaları gizli olarak tekrardan İSTANBUL’u (KOSTANTİNOPOLİS) ele geçirerek Hristiyan dünyasına kazandırmaktır.

Bu İslamcıların, milliyetçilerin bir paronoyaklığı değil doğru söyledikleri bir gerçekliktir.

Zaten 1918 yılındaki Mondros Mütarekesi ve Sevr anlaşması ile bunu fiili gerçekleştirmişlerdi, ama TÜRK milleti, MUSTAFA KEMAL ve silah arkadaşları bunu engelleyerek TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ kurarak BATI’nın bu planını bugüne kadar engellediler.

Tabi ki batılı güçler bundan hiç vazgeçmeyecekler sonuna kadar İSTANBULU (KONSTANTİNOPOLİS) ele geçirmeye çalışacaklar,çalışıyorlar.

Batının en büyük yolu ROMA imparatorluğundan ROMA ve VATİKAN’dan başlayan, EGNATİA yolu İSTANBUL surlarından FATİH SULTAN MEHMET HANIN girdiği, AZİZ ROMANOS kapısından devam ederek şimdiki Topkapı, Aksaray ve Sultanahmet güzergahını simgeleyen MESE yolu ile Sultanahmet Meydanı Bizans döneminin, ARENASINA ulaşmak sıfır noktası olan DİKİLİTAŞ mevkine.

Bu yol batının STRATEJİK amaç yoludur.

Bu yol güzergahından bir gün İstanbul'a ulaşacaklarını düşünürler.

Bu yolu da SİMGESEL olarak amaçlarında prokobanda olarak kullanırlar.
Mesela EGNATİA yolu yunanistan’ın SELANİK şehrinin en büyük caddelerinden birine ad olarak verilmiştir.

Aynı zamanda bir konuya dikkat çekmek isterim,KURTLAR VADİSİ dizisinin en dikkat çekici bölümlerinden olan bir tanesinde TÜRKİYE BARONU İLLUMİNATİ örgütü tarafından ezoterik bir şekilde sorgulandıktan sonra öldürülerek cesedi Sultanahmet’te bulunan DİKİLİTAŞ’ın içine atılmıştır.

Buralardan da TÜRK halkının alt beynine inilerek mesaj verilmiştir.

VATİKAN dünya KATOLİKLERİ üstünde çok güçlü olduğu gibi,dünya finans çevrelerinde de hem kendi ekonomik gücü ve etki gücü ile başlı başına bir devdir.

Özellikle tüm dünyadaki temsilcilikleri ile bankaları ve finans çevreleri ile kuvvetli olduğu gibi dünya masonik örgütlenmesi içinde kendine bağlı GÜL VE HAÇ kardeşliği yapılanması ile dünyanın bir çok ülkesinde gizli siyasi yaptırımı vardır.

1960 darbesinde idama mahkum olan 3. CUMHURBAŞKANIMIZ merhum CELAL BAYAR beyefendiyi dönemin papa’sı RONCALLİ yine merhum İHSAN SABRİ ÇAĞLAYANGİL aracılığı ile darbecileri tehdit ederek merhum BAYAR’ın asılmasını önlemiştir.

Bir örnekte Vatikan’da kardinaller arasındaki çekişmenin sonucu PAPA 2.JEAN PAUL suikastinden sonra gerçekleşen finans transferleri ile ABD(AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ) lehine gelişmeler SOĞUK SAVAŞIN galibi olmasını sağladığı gibi SSCB (SOVYET SOSYALİST CUMHURİYETLER BİRLİĞİNİN) yıkımının başlangıcını tetiklemiştir.

Vatikan bunun için çok önemli bir devlettir.

Özellikle ülkemizde çok güçlü bir yapılanmaya sahip olan Vatikan istediği taktirde bir çok taşı oynatabilecek güce de suyun altında muktedirdir.

Sayın CUMHURBAŞKANIMIZIN son iki Vatikan ziyaretlerindeki heyetini iyi incelediğinizde koalisyonun milliyetçi tarafından da MHP(MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ) genel başkan yardımcısı SİVAS kökenli sayın SEMİH YALÇIN beyefendiyi görürsünüz.

Vatikan dengelere en çokta kendi siyasi ve ekonomik güç yapısının dünya üzerindeki çıkarlarını hesap ederek hareket eder.

Vatikan'ın siyasi ve ekonomik gücünü arkasına alabilmek için dünyada bir çok devlet adamı adeta Vatikan'a nasıl hizmet ederim de onun desteğini arkama alırım diye çok büyük mücadele verir.

Dünyada’ki ve ülkemiz içindeki gelişmelerde VATİKAN DEVLETİNİ iyi takip etmenizi tavsiye ederim.

Cami olarak tekrardan halkın ibadetine açılan AYASOFYA için bugün satranç tahtasında farklı bir hamle yapan Vatikan sonrasında bu hamleleri ülkemiz aleyhine nasıl oynar ona da dikkat etmek lazım.

Dünyanın en büyük tarihi kütüphanesi ve çeşitli el yazması,antika,tarihi eser koleksiyonuna sahip Vatikan devleti kendisi için önemli el yazması Kuran, Tevrat ve İncilleri de kendisinde toplar.

Bu yüzden çok büyük ezoterik inanç portföyüne ve gizli stratejik amaçları kurgulayabilen bir devlettir.

Nazizm bile hala VATİKAN’ın kanatları altında kendisinin bir kısım gücünü koruyor olması muhtemel olabilir.

Bir devletin en büyük gücü stratejik bilgi ve düşünceye sahip olmasıdır.

Dünya çok şey görecektir, burada VATİKAN ile ilgili bir çok gelişme sizler hissetmeden suyun altında gerçekleşecektir.

SAYGILARIMLA,
ALP TUFAN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.