Türker Ertürk: Öldürülenlere otopsi yapılmadı

Türker Ertürk: Öldürülenlere otopsi yapılmadı

15 Temmuz darbesiyle ilgili sis perdesinin aralanmadığını belirten Türker Ertürk, "Öldürülenlere otopsi yapılmadı. Yapılsa sis perdesi kalkacak. Kalkarsa bunun faturası iktidara da çıkabilir" dedi.

Tele 1'de Merdan Yanardağ'ın konuğu olan Türker Ertürk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Türker Ertürk şunları söyledi: 

Bir sürü şeyler yapıldı. Askeri hastanelerin kapatılması. TSK’nın genetik kodlarını değiştirmeye çalıştılar. Daha önceden bir hazırlık yapmışlar. Tasfiyeleri nasıl yapıyorlar, kendilerinden olmayanları Ergenekon balyoz kumpaslarıyla ya da mobing uyguluyorlar.

Ben istifa ettim. Siyasi iktidarın parmağı var. Hepsi de FETÖ’cü değildi. Fazla onlara müdahale etmiyordu. Benim kullanılabilir olup olmadığımı değerlendirebilirler. Hulusi Akar’ın yakınında olduklarını biliyoruz. Onu kullanabileceklerini değerlendirmişler. Onu dinleyenler bu cüreti yapabilme cesaretini göstermişler. Gördüğüm kadarıyla 15 Temmuz’un kilidi Hulusi Akar. Sayın Erdoğan’a bağlılığını bildirmiştir. Çok kısıtlı sayıda bir çekirdek işin farkında.

Hangi silahtan kim öldürüldü? Otopsi yapılması engellendi. Sis perdesi kalkarsa iktidara çıkabilir. Diğerlerinin şaşkınlığı da buradan kaynaklanıyor.

Nasıl bir personel istihdam ediliyor, bundan emin değilim.

Milli Savunma Üniversitesi’nin başında Türk subayına örnek olacak biri yok. Asker yarasına bakamaz durumda. Bizim sahra hastanesi kurma kabiliyetimiz düşmanca yok edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler