Trabzon'da, hastalığı ile annesinin hastalığına şifa oldu

Trabzon'da, hastalığı ile annesinin hastalığına şifa oldu

Paratiroid bezi fazla çalışan kızından, paratiroid bezleri olmayan anneye nakil yapıldı. Prof. Dr. Erhan Ayşan, bu naklin literatüre geçeceğini söyledi.

Trabzon’da yaşayan 54 yaşındaki Hülya Ataoğlu’nda 15 yıl önce geçirdiği tiroit ameliyatı sonrasında paratiroid bezlerinin zarar görmesi nedeniyle paratiroid hormon yetmezliği gelişti.

Uzun yıllar yoğun ilaç tedavisi kullanmak zorunda kalan Ataoğlu, ayrıca vücudunda da farklı sorunlar yaşadı.

Hülya Ataoğlu’nun 27 yaşındaki kızı Belemir ise yıllardır böbrek taşı sorunu yaşıyordu ve bunun nedeninin çok çalışan bir paratiroid bezi olduğu tespit edildi.

Dünyada ilk kez gerçekleştirilen işlemle kızındaki fazla çalışan paratiroid bezi anneye nakledilerek hem anne hem de kızı sağlığına kavuştu.

“SENELERCE DOKTOR TAKİBİNDE YAŞAMAK ZORUNDA KALDIM”

Paratiroid bezlerinin alınmasından sonra vücudunda sürekli uyuşma, karıncalanma ve terleme yaşadığını dile getiren Hülya Ataoğlu, “Senelerce doktor takibinde yaşamak zorunda kaldım. Kalsiyum açısından zengin beslenmem ve kalsiyum ilaçları kullanmam gerekiyordu. Ama bunlar hep yetersiz kalıyor, sürekli baktırmak zorunda olduğum kan değerlerim de düşük çıkıyordu.” diye konuştu.

Böbrek taşları sebebiyle üç kez operasyon geçirdiğini ifade eden Belemir Ataoğlu ise annesiyle eş zamanlı olarak yaşadığı rahatsızlıklarına çare bulmak için çok araştırma yaptıklarını ve en sonunda Prof. Dr. Erhan Ayşan ile ulaşarak tedavi olduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler