SMA Hastası Çocuklar TBMM Gündemine Taşındı

SMA Hastası Çocuklar TBMM Gündemine Taşındı

Milli Piyango'nun Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon TL'lik ikramiyesi için sosyal medyada başlayan "75 milyon TL, SMA hastası çocukların tedavilerine harcansın" kampanyası TBMM'ye de yansıdı.

Milli Piyango'nun Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon TL'lik ikramiyesi için sosyal medyada başlayan "75 milyon TL, SMA hastası çocukların tedavilerine harcansın" kampanyası TBMM'ye de yansıdı. TBMM İdare Amiri, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, konuyu soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

Milli Piyango'nun yılbaşı ikramiyesinde 100 milyon liralık büyük ikramiye çeyrek bilete isabet etti ancak üç çeyrek bilet de satılmadığı için 75 milyon liralık ikramiye tutarı, Türkiye Varlık Fonu'na aktarıldı. Bunun üzerine sosyal medyada, Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon liranın SMA hastası çocuklar için kullanılmasına yönelik kampanya başlatıldı.

TBMM İdare Amiri, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon liranın SMA hastaları için kullanılmasıyla ilgili yazılı soru önergesi verdi. SMA olarak bilinen Spinal Musküler Atrofi hastalığının, kas kaybı ve zayıflığa sebep olan ve çok sık rastlanmayan bir hastalık olduğunu belirten Göker, “Vücutta yer alan pek çok kası tutarak hareket kabiliyetini etkileyen bu hastalık, hayat kalitesini oldukça düşürmektedir. Bebeklerde en sık rastlanan ölüm nedeni olarak kabul edilen SMA hastalığı, ülkemizde yaklaşık 6 bin ila 10 bin doğumda bir bebekte görülmektedir” dedi.

Göker, Fuat Oktay'a, “Milli Piyangodan varlık fonuna aktarılan 75 milyon liralık tutarın SMA hastası çocuklarımız için kullanılması hususunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Ülkemizde SMA hastası olup, tedavi olmak için Bakanlığa başvuruda bulunan kaç çocuğumuz bulunmaktadır” sorularını yöneltti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler