Sahibinden. Com'a Tekel Soruşturması

Sahibinden. Com'a Tekel Soruşturması

Rekabet Kurumu, ikinci el alış veriş sitesi Sahibinden.com hakkında vasıta ve emlak alanında tekel oluşturduğu iddiası ile soruşturma başlattı.

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, soruşturma 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında başlatıldı. Kurumdan yapılan açıklamada, 27 Şubat'ta başlatılan soruşturmada incelenen dönem sonrasına ilişkin olarak, vasıta ve emlak alanlarında sunduğu çevrim içi platform hizmetleri kapsamındaki uygulamalarının rekabeti bozucu nitelikte olup olmadığının tespitine yönelik olarak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

Kanunda, bir veya birden fazla teşebbüsün ülkenin bütününde ya da bir bölümünde bir mal veya hizmet piyasasındaki hakim durumunu tek başına yahut başkaları ile yapacağı anlaşmalar ya da birlikte davranışlar ile kötüye kullanmasının hukuka aykırı ve yasak olduğu hüküm altına alınmış durumda. Kanuna göre, ihlal tespit edilirse önce davranışsal tedbirler, bunların etkili olmaması halinde yapısal tedbirler alabilecek.

Eğer Rekabet Kurumu, şirketin kural ihlali yaptığını tespit ederse, şirkete rekabetin tesisi için yerine getirilmesi ya da kaçınılması gereken davranışları ve teşebbüslerin belirli faaliyetlerini yahut ortaklık paylarını ya da mal varlıklarını devretmeleri şeklindeki yapısal tedbirleri nihai kararında bildirecek.

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler