Ölümü ertelemenin 5 yolu belli oldu

Ölümü ertelemenin 5 yolu belli oldu

Ölüm elbette her insanın tadacağı bir son ancak herkes hayatını doya doya yaşamak ister. Bu acı sonla karşılaşmak istemeyenlerin ise harıl harıl araştırdığı bu konu üzerine bir gerçek ortaya çıktı.

Bir bilimsel araştırmada ölümü ertelemenin 5 yolu açıklandı.
rşılaşmak istemeyenlerin ise harıl harıl araştırdığı bu konu üzerine bir gerçek ortaya çıktı. Bir bilimsel araştırmada ölümü ertelemenin 5 yolu açıklandı.

Yeni araştırma Akdenizli bir yaşam tarzına sahip olmanın kanser ve kardiyovasküler hastalıklar da dahil olmak üzere ölüm riskinizi azaltabileceğini söylüyor. Bilindiği gibi Akdeniz diyeti sebze, meyve, tam tahıllar, zeytinyağı, balık ve baklagillere diyette yer vermeye, ölçülü, dengeli beslenmeye vurgu yapan bir beslenme türü. Akdeniz yaşam tarzı sadece diyetten ibaret değil.

Sevdikleriyle birlikte yemek yemeyi ve yemeğin tadını çıkarmak için zaman ayırmayı, yeterince dinlenmeyi ve uyumayı, güçlü sosyal bağlantıları sürdürmeyi ve düzenli egzersiz yapmayı içeriyor.

ONLARIN ÖLÜM RİSKİ DAHA DÜŞÜK

Araştırmacılar, İngiltere'de Akdeniz yaşam tarzını benimseyen yetişkinlerin, benimsemeyenlere oranla herhangi bir nedenden ölme riskinin yüzde 29, kanserden ölme riskinin ise yüzde 28 daha düşük olduğunu tespit etmiş.

Araştırmaya göre özellikle yaşam tarzında 'dinlenme, egzersiz ve arkadaşlarla sosyalleşmeye' öneme uyan kişilerin kardiyovasküler hastalıklardan ölme riski daha düşük çıktı.

İspanya Madrid Özerk Üniversitesi'nde beslenme epidemiyoloğu olan baş araştırmacı Dr. Mercedes Sotos-Prieto, Insider'a Akdeniz yaşam tarzının "geleneksel ve kültürel bir sağlıklı yaşam biçimi" olduğunu söylüyor.

Ne yediğiniz kadar nasıl yediğiniz de önemli

Akdeniz diyeti çoğunlukla belirli yiyeceklerden ve pişirme alışkanlıklarından oluşsa da - örneğin yemekleri aşırı tuz yerine baharatlarla baharatlamak - çalışma, yiyeceğin ne olduğu kadar nasıl tüketildiğinin de önemli olduğunu öne sürüyor.

Sotos-Prieto, yemeklerin aile ve arkadaşlarla yenildiğini ve şenlik ve sosyal yönün yaşam tarzının önemli bir özelliği olduğunu söyledi.

Araştırmaya göre pek çok Akdeniz ülkesinin öğleden sonra kısa bir şekerleme veya "siesta"yı tercih etmesi; gecede altı ila sekiz saat uyumaya öncelik vermesi nedeniyle, dinlenme de kilit önemde görünüyor.

Sotos-Prieto, "Bütün bu maddelerin kardiyovasküler hastalıkla ilişkili olduğu gösterildi; ancak bu çalışma, hepsi arasındaki sinerjiyi değerlendirmenin daha iyi bir yolu" diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler