Koca: "İngiltere'den Gelenleri İzolasyona Aldık"

Koca: "İngiltere'den Gelenleri İzolasyona Aldık"

İngiltere’de Corona virüsünün mutasyona uğramış ve daha hızlı yayılan bir türünün ortaya çıkmasının ardından Türkiye de İngiltere’yle arasındaki uçuşları 20 Aralık itibariyle askıya aldı.

İngiltere’de Corona virüsünün mutasyona uğramış ve daha hızlı yayılan bir türünün ortaya çıkmasının ardından Türkiye de İngiltere’yle arasındaki uçuşları 20 Aralık itibariyle askıya aldı. Sağlık Bakanı Koca, 14 Aralık tarihinden itibaren İngiltere’den Türkiye’ye gelen 4 bin 603 kişinin tespit edilerek izolasyona alındığını açıkladı.

Türkiye, 20 Aralık'tan itibaren İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika’yla arasındaki uçuşları durdurma kararı aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kararın hemen öncesinde bu ülkelerden gelen 335 kişinin tespit edilerek sağlık kontrolundan geçirildiklerini ve PCR testlerinin yapıldığını açıkladı.

Bu yolcular, test sonuçları negatif çıksa bile izolasyona alındı. Yolculara 7. gün yeniden PCR testi yapılacak.

Sağlık Bakanı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İngiltere’de tespit edilen koronavirüs mutasyonu üzerine 20 Aralık gecesi İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika’dan ülkemize uçuşların askıya alındığını ve o an itibariyle havada olan yolcular için de tedbirlerimizi duyurmuştuk. Önceki gece bu ülkelerden ülkemize giriş yapan 335 yolcu sağlık kontrolünden geçirilmiş ve PCR testi yapılmıştır. Yolculara 1. ve 7. Günü PCR örnekleri alınmaktadır. Testleri negatif çıksa bile tüm yolcular izolasyona alınmıştır. 14 Aralık’tan itibaren İngiltere’den gelen tüm yolcuların tespiti yapılmıştır. 4.603 yolcunun bilgileri siteme aktarılarak ikametleri ve kaldığı otellerinde izolasyona alınmışlardır. Bu yolcularımızın Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda PCR testleri yapılmaktadır” bilgisini verdi.

Corona virüsünün mutasyona uğramış bir varyantının görüldüğünün açıklanması üzerine Türkiye’yle birlikte çok sayıda ülke de özellikle İngiltere’yle arasındaki uçuşları askıya aldı.

Öte yandan Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'de Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün görülen virüs mutasyonlarına yönelik taramalar yaptığını belirtti. Koca, “RNA virüslerinde mutasyon beklenen bir durumdur. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz salgının başından beri ülkemizde görülen tüm virüs suşlarında gen mutasyonunu düzenli olarak taramaktadır. Eylül ayından beri ülkemizde görülen suşların incelenmesi kısa sürede neticelenecektir” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler