HSBC, Bitcoin (BTC) Yatırımcılarını Engelleyecek!

HSBC, Bitcoin (BTC) Yatırımcılarını Engelleyecek!

The Times’ın haberine göre, HSBC, Bitcoin (BTC) yatırımı yapanların karlarını yatırmalarına izin vermeyecek.

Bitcoin bu hafta rekor seviyelere yükseldi ancak kar elde etmek isteyen herkes kazançları için mücadele etmek zorunda kalabilir. The Times’a göre bazı bankalar Bitcoin borsalarından yapılan transferleri kabul etmeyecek.

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan HSBC, kripto para ödemelerini işlemiyor veya müşterilerin dijital cüzdanlardan para yatırmasına izin vermiyor. Diğer önde gelen bankalar dijital cüzdanlardan cari hesaplara transferleri kabul ederken, birçoğu müşterilerin kredi kartlarını Bitcoin satın almak veya satmak için kullanmalarına izin vermeyecek.

Bitcoin veya başka bir kripto para birimi satın alırken, bir hesap açmak için kripto para borsası kullanmanız gerekir. Banka havalesi yaparak veya bir banka veya kredi kartı kullanarak hesabınıza para yatırdığınızda, kripto para alım satımı yapabilirsiniz. Fakat bazı bankalar artık buna da müsade etmeyecek.

The Times’ın 9 Ocak tarihli bir raporuna göre, İngiltere’nin en büyük bankalarından biri olan HSBC, kripto para biriminin rekor kıran rallisinin ardından Bitcoin yatırımcılarının kazançlarını nakit olarak almasına izin vermeyecek. Bu arada, diğer önde gelen bankalar da kripto para alımları için kredi kartlarının kullanılmasına izin vermiyor.

CNBC sunucusu Ran Neuner, birçok bankanın kripto para birimlerini yasaklayarak kendilerine zarar vereceklerini söyledi.

Hesapları Bloke Ediyorlar
İngiltere’deki en büyük bankacılık kurumları yıllardır feci şekilde kripto karşıtlığı yapıyor. U.Today tarafından bildirildiği üzere, HSBC ve Barclays, bir kripto para borsasına işlem yaptıktan sonra bir İngiliz trader’nın hesaplarını bloke etti:

Kara para aklama endişeleri genellikle kripto para ile uğraşma konusundaki isteksizliklerinin ana nedeni olarak gösteriliyor. Yine de HSBC, JPMorgan Chase ve diğer büyük bankalar Eylül ayında sızan FinCEN dosyalarına göre suçluların 2 trilyon doların üzerinde para aklamasına yardımcı oldu.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler