HAMAS'IN SİCİLİ (MATRUŞKA -1)

Gazze yanıyor! 2.3 milyon insan için insanlık suçu işleniyor! Dünya sadece izlemekle yetiniyor!!!

Başta Netenyahu ve ABD Başkanı Joe Biden olmak üzere herkes koltuğunu korumak derdinde!

Netenyahu’nun oyunları gerçekten çok tehlikeli!

MOSSAD ‘ı bile ikiye bölen Netenyahu; MOSSAD’ın en iyi olduğu istihbarat noktasında -HAMAS saldırısını atlattırırken (!) Mısır’ın bilgilendirmesine rağmen!- bugün Hamas liderinin nerede olduğuna ilişkin değişik provakatif dedikodular yaymaya başlamış!...

Madem öyle ‘1. Matruşka’ yı ifşa biz de. HAMAS’ın siciline şöyle bir göz atalım.

O HAMAS ki, soğuk savaş sonrasında Filistin halkını teslim alma girişiminin bir ürünü olan "Oslo Barış Süreci"nin çökmesinden sonra ortaya çıkmış. Bu durum o kadar ilginç ki , bu nedenle ülkemizde değişik üniversitelerde birkaç kez tez konusu olmuş.

Bu bilimsel makalelerde; Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ)’nün önünü kesmek için İsrail Gizli Servisi MOSSAD ve CIA’nin dönemin ‘YEŞİL KUŞAK’ politikasının da gereği olarak, işgal altındaki topraklarda nasıl önünün açıldığı açıkça ortaya konmuş. O dönemdeki kurucu liderinin özel durumları (!) ayrıntılı olarak bu bilimsel makalelerde ve tarihsel süreçte de yer alıyor.

Yani?

HAMAS, tıpkı El Kaide gibi kirli bir sicile sahip. MOSSAD ve CIA'nın koltukları altında büyüyen bir örgütlenme!

Güç kazandıktan ve soğuk savaş bittikten sonraki yeni evrilmeleri ayrı bir değerlendirmeye muhtaç. Son olaylar ile tekrar yeni bir evrilmeyi de yaşarken dudak uçuklatan ilginç sicili var.

Açıkca söylemek gerekirse; bir önceki yazımda da yazdığım gibi, Gazze’de atılan her adımdan haberi olan İsrail istihbaratının, bu son saldırıdan habersiz olması en basit haliyle tuhaf! Kimse aklımız ile alay etmesin.


Netanyahu, içeride yargı reformu ile başaramadıklarını HAMAS saldırısı ile başarmış görünüyor ilk elden. İran operasyonu ile de bunu taçlandırarak hem koltuğunu sağlama almaya çalışıyor, hem de İsrail’i olası İran saldırısı ile kenetletmiş görünüyor. Ve ABD seçimlerinde yeniden Biden’ın kazanamaması için , Biden’ı İran savaşına sürüklemeye çalışıyor. Ki, Trump ile yol katettiği Büyük İsrail hayalini tamamlayabilmek için tam da uygun zaman.

Nitekim Hamas saldırısının ilk saatlerinde barıştan ve diplomasinden yana olan Biden ve ABD Dışişleri Bakanı günün sonunda attığı tweetlerini bile siler hale geldi.

Netenyahu kumar masasında ve Ortadoğu’da haritaların değişeceğini söylüyor. Öte yandan Zelenski ise tiraji -komik bir şekilde dünya Gazze’yi görünce beni unutmasın tadında açıklamalar yapıyor.

Gerçekten, ‘ sizler şaka mısınız?’ demekten insan kendini alamıyor…

Dönem gerçekten iktidarda kalmak için her türlü çılgınlığın yapılacağı dönem mi?

Ve şu an bu satırları yazarken , dakikada kaç sivilim öldüğü ise bilinmiyor…

Görünen o ki Netenyahu , yok olmamak için sonuna kadar gidecek.

ABD’de de seçim öncesi, ana propaganda Hamas saldırısı üzerinden yürütülmeye başlandı. İran tarafı oldukça temkinli. Ancak İran içerisinde uzun zamandır kargaşa çıkartılmak istendiğinin de farkında. İsrail’in her savaş senaryosunda da İran zaten kışkırtılıyor. Ne ilginçtir ki, Kum kentinden yönetilen İran’ın Kum kentinde oturan Mollaları, eski Hazar bölgesinden gelen ve daha sonra Çernobil Bölgesinde geçici devlet kuran Musevi kökenli Hazar Boyları…

İlginç değil mi?

Bir yandan da İsrail’e karşı olan Yahudiler İran’da toplanıyor. Tam da bu noktada Netenyahu ve ekibi , Azerbaycan üzerinden İran’ın içini karıştırmak istiyor. ABD ise İran’daki olası bir karışıklık anı için Şah’ın oğlunu ülkesinde hazır tutuyor. Doğu’da İsrail, batıda Ukrayna ve Anadolu merkezli bir büyük İsrail hayali servise kondu. Ama Irak’ta ve Suriye’de tutmayan savaşın İran’da da tutmayacağını şimdiden söylemek yanlış olmaz. Her ne kadar savaş yanlıları için İran son şans olsa da; Azerilerin de , İran’ın da , Türkiye’nin de bugün yapması gereken sakinlik ve diplomasi…

Elbette herşey altüst ve bugün artık’ YETER-YAHU!’ deme zamanı.

Ve acilen BM’nin yapısında reform gerekli. Brezilya, Hindistan, Almanya, Japonya ve Nijerya gibi her kıtadan ülkenin BM Güvenlik Konseyine dahil edilip dengenin sağlanmasına ihtiyaç var . Bugün sadece dünyanın 5’ten büyük olduğu görünmüyor. Kaosun içindeki tek gerçek; insanlığın geleceği, bütün koltuk ve mevkilerin önünde. Bunu görebilmek her şeyin önünde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR