HAFTADA BİR "EGE'DE GEÇEN HAFTA" YAZILARI İLE İZMİR'İN SESİ OLARAK ERKAN SEVİNÇ YAZILARI İLE N GAZETE'DE

HAFTADA BİR "EGE'DE GEÇEN HAFTA" YAZILARI İLE İZMİR'İN SESİ OLARAK ERKAN SEVİNÇ YAZILARI İLE N GAZETE'DE

N GAZETE deneyimli yazar kadrosunu genişletmeye devam ediyor.Bundan böyle haftada bir gün EGE'DE GEÇEN HAFTA isimli köşesinde Prof.Dr.Erkan Sevinç yazıları ile N GAZETE okurları ile buluşacak...

Erkan Sevinç bundan böyle haftada birgün EGE'DE GEÇEN HAFTA köşesindeki yazıları ile NGAZETE okuyucuları ile buluşacak...

ERKAN SEVİNÇ KİMDİR?

Prof.Dr.Erkan Sevinç 11 Mayıs 1950 de Zonguldak'ın Karadeniz Ereğlisi ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamladıktan sonra 1968 yılında girdiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1974'de mezun olup aynı yıl Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Kürsüsü'nde asistan olarak göreve başladı.


Bu kürsüden 1979 da ihtisasını vererek uzman olan Dr.Sevinç ihtisasının son senesi Danimarka’da Kopenhag Üniversitesi  Tıp Fakültesi Ultrasonografi Bölümü’nde bulundu.İhtisas sonrası askerlik görevi nedeniyle 200 yt Kayseri Asker Hastanesi Röntgen servisini yönetti.

Askerlik dönüşü başvurduğu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı’nda uzman araştırma görevlisi kadrosuna atandı.Ağustos 1984 de aynı anabilim dalında yardımcı doçentliğe,Ekim 1985 de doçentliğe yükseldi.
 

Prof.Dr.Erkan Sevinç 1988-1992 yılları arasında 2000 yataklı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde başhekim yardımcılığı yaptı.1988 de Eczacıbaşı Bilimsel Araştırma Teşvik Ödülü ve 1989 da Dr.İsmet Özdemir Ödülü kazanan araştırmacılar arasında yer alan Dr.Sevinç 1992 de Profesör ünvanını aldı.
 

Bir dönem AIUM (Amerikan Ultrason Derneği) Uluslararası İlişkiler Komisyonu’nda Türkiye’yi temesil eden Dr.Sevinç uzun yıllar Tıbbi Ultrasonografi Derneği Genel Başkanlık görevi yanısıra Akdeniz ve Afrika Ülkeleri Ultrason Dernekleri (Mediterranean and African Society of Ultrasound - MASU) Başkanlığı’nda da bulundu.

2005 senesinde emekliliğini isteyip önce Özel Bodrum Hastanesi’nin daha sonra  kurulduğu günden faaliyetine son verene kadar Çeşme Özel Sissus Hastanesi’nin Başhekimliğini yürüten Prof.Dr.Erkan Sevinç’in 100 ü aşkın ulusal ve uluslararası yayını,10'a yakın yazarı olduğu ya da katkıda bulunduğu tıbbi kitabı mevcut.
 

Sevinç basın yaşamına daha Tıp Fakültesi’nde okuduğu yıllarda Demokrat İzmir gazetesinde başladı. Milliyet, Sabah, Akşam,Gözlem,Ege Telgraf,Karacan Yayınları, Kanal Ege, Sky TV ,tvDEN gibi yazılı ve görsel basında çeşitli görevlerde bulunan Dr.Sevinç “Bir döneme adını yazdıran gazeteci”ödülü sahibi ve şu anda Popüler Yayın Grubu Dergileri (Spor Life ve Roll Life)nin genel yayın yönetmenliğini yapıyor.

Hazırlayıp sunduğu “Herşeyden Önce Sağlık” isimli televizyon programıyla iki kez yılın en iyi TV programı ödülünü kazandı. Ege Kültür Platformu’nun “Son on yılın en iyi iletişim adamı”ödülünü alan Prof.Dr.Erkan Sevinç organizasyon denince de akla gelen ilk  isimlerden.70 lerin sonu 80 lerin başında arkadaşlarıyla kurduğu Mebajans ile önemli etkinliklere imza attı.

Dr.Sevinç, Boyut Yayınları'nca yayınlanan 30 kitaptan oluşan Sağlık Kitapları’nın ve 2 ciltten oluşan Sağlık Ansiklopedisi'nin de editörü. ”Mavinin Rengi" ,"Dinlediğin Müziği Söyle"ve “28 Gün” adlarında üç yayınlanmış kitabı var.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler