En yaygın cilt bakım rutini hataları! Cildinizde lekeler çıkartıyor

En yaygın cilt bakım rutini hataları! Cildinizde lekeler çıkartıyor

Bir cilt bakım rutinine uymak harikadır ancak cilt bakımında yanlış bilgiler ve uygulamalar sivilcelerden lekelere ve erkenden yaşlanmış bir cilde neden olabilir. En yaygın cilt bakım rutini hatalarını posta.com.tr okurları için derledik.

Cilt bakımı rutini hataları, cildinizde sorunlar oluşmasına neden olabilir.

Sıklıkla yapılan cilt bakım rutini hatalarına göz atarak kendi cilt bakım alışkanlıklarınızı idealize edebilirsiniz.

CİLT BAKIMI RUTİNİ YAPARKEN DİKKAT!

  • Birçok kişi kozmetik ürünlerin tarihlerini ve kullanım özelliklerini okumuyor. Ürünleri sık sık kontrol etmek, doğru koşullarda saklamak ve doğru şekilde kullanmak çok önemlidir.

MAKYAJ YOKSA BİLE...

  • Cilt bakımı konusunda en sık yapılan hata elbette cildi temizlemeden makyajla uyumaktır ancak bir o kadar önemli olan bir konu da cildinize o gün makyaj yapmamış olsanız bile günlük temizliğinizi ihmal etmektir. Cilt gün boyu sebum üretir, toza ve kire maruz kalır ve cilt gözenekleri tıkanır. Cildinizi sabah akşam temizleyin

GÖZ ÇEVRESİNİ KORUYUN

  • Yüz yıkama ürünlerini -aksi belirtilmediği sürece- göz çevresine kullanmakta oldukça sıktır. Temizlik jeli veya köpüğünüzün arkasında göz çevresi için uygundur yazmıyorsa göz çevresine yaklaşmasına izin vermeyin.

  • CİLT BAKIM SIRASINI DOĞRU AYARLAYIN

Cilt bakımı sırası, rutininizde ürünlerin hangi sıra ile kullanılacağını belirler. Bu ürünlerin etkili olması için çok önemlidir. Önce temizlik ürünleri kullanılmalı hemen arkasından tonik ve misel su gibi hafif temizleyiciler daha sonra cildiniz için su bazlı hafif serumlar, nemlendirici ve en son güneş kremi.

Ve tabi yağ bazlı ürünler, su bazlı ürünlerden sonra gelmelidir.

  • CİLT TEMİZLİĞİ SÜRESİ

Cilt temizliği için köpük ya da jel kullanımında cildinizi yaklaşık 1 dakika boyunca nazikçe temizlemelisiniz. Genellikle bu ürünlerin 15-20 sn kullanıldıktan sonra durulanıyor. Cildinizin iyi temizlenmesi için süreyi doğru belirleyin ve temizleyiciyi de iyi arındırın.

  • CİLDİNİZE DOKUNMAYIN!

Doğru bir cilt bakımı ve pürüzsüz bir cilt için ellerinizi yüzünüzden uzak tutmalısınız. Gün içinde sık sık yüze dokunmak sivilcelerin artmasına neden olabilir. Ayrıca cilt bakım rutinine başlamadan önce mutlaka ellerinizi temizlemeyi ihmal etmeyin.

HER GÜN PEELİNG YAPMAYIN

  • Cilt bakımında peeling genç yaşlarda haftada 1 kere, ilerleyen yaşlardan haftada 2 defa uygulanması yeterlidir. Aşırı peeling, sert peeling ve sürekli yapılan peeling cildinize zarar verir. Cilt yapısını bozar, sebum üretiminin artmasına neden olur.

AHA'LAR VE BHA'LAR HARİKA AMA HER GÜN DEĞİL!

  • Cildiniz için popüler hale gelen asiter için ürün formülünde aksi belirtilmediği sürece 2 günde 1 uygulama yapılmalıdır. Cildinizde aşırı asit kullanımı cildinize zarar verir.
  • Laktik asit, hyrolülorik asit, retinol gibi saf serumlarınız varsa her gün kullanmaktan kaçının.

4 MEVSİM GÜNEŞ KREMİ

  • Cildinizi erken yaşlandıran ilk ve en etkili faktör güneştir. Güneşin zararlı ışınları cildi kurutur ve çeşitli hastalıklara davetiye çıkarır. Yüzünüze uygun bir güneş koruyucu edinerek (en az 30 spf) yüzünüzü her mevsim güneşten korumalısınız. Tüm gün doğrudan güneş ışığı altında kalacaksanız güneş koruyucunuzu mutlaka 2 saatte bir yenileyin. Cildinizi yakmak cildiniz için iyi asla iyi bir şey değil...

GECE ÜRÜNLERİNİ GÜNDÜZ KULLANMAYIN

  • Gündüz ve gece ürünleri birbirinden ayrılır. Bazı bileşenlerden sonra cildinizin güneş görmesi istenmez bu nedenle ürünlerin güneşe çıkarken kullanılıp kullanılamayacağını kontrol etmek önemlidir aksi halde cildinizde lekelenmeler oluşabilir.

FAZLA ÜRÜN KULLANMAK

  • Cilt bakımınızda daha fazla ürün daha iyi değildir. Ölçülü bir bakım rutini oluşturun ve cildinizi takip edin. Cildinize temizlik sonrası üst üste 2-3 üründen fazlasını kullanmayın. Cildinizin ürünleri emmesi için gerekli süreyi verin.

YAĞLI CİLTLERİN DE NEME İHTİYACI VAR

  • Cildinizin yağlı olduğunu düşünerek nemlendirici kullanmamak en sık yapılan hatalardan biridir. Yağlı cildinde nemlendiriciye ihtiyacı olduğunu unutmayın ancak bunun için yağlı cilt tipine uygun ürün kullanmak veya su bazlı nemlendiriciler tercih etmek işinizi kolaylaştıracaktır.

YÜZ ÜSTÜ UYUMAK

  • Cildiniz oldukça hassastır. Gece boyu yüz üstü uyumaya alışan bir kişinin cildi çok daha hızlı yaşlanabilir. Gece bakımı yastığa geçeceği için yeterince etki etmez. Güzelliğiniz için sırt üstü uyuyun, serin ve karanlık bir ortam tercih edin. Cildiniz için yastık kılıflarını sık sık değiştirmelisiniz. Kırışıklık karşıtı bir etki arıyorsanız saten yastık kılıfları deneyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler