Dünyanın Konuştuğu Türk Kadın, Yellen'in Sağ Kolu oluyor

Dünyanın Konuştuğu Türk Kadın, Yellen'in Sağ Kolu oluyor

Türk kökenli Didem Nişancı, ABD'de yeni Hazine Bakanı Janet Yellen'in sağ kolu oluyor

Bloomberg News'in bildirdiğine göre, finans politikasında geniş deneyime sahip Türk kökenli Amerikalı kadın, ABD Hazine Bakanlığı'nın yeni Başkan Joe Biden yönetiminde personel başkanı olarak seçildi.

 Bloomberg Pazartesi günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, Bloomberg LP'nin şu anda küresel kamu politikası başkanı olan Didem Nişancı'nın, kilit pozisyonlardan biri olan yeni Hazine Bakanı Janet Yellen'ın personel başkanı olacağını söyledi.

 Konuya aşina kişilerden alıntı yapan Bloomberg, 47 yaşındaki Nişancı'ya göreve teklif edildiğini ve kabul edildiğini bildirdi.

 Yellen, Senato tarafından onaylanırsa 231 yıllık tarihinde Hazine Dairesi Başkanlığı yapacak ilk kadın olacak ve görevi Senato onayı gerektirmeyen Nişancı'yı getirecekti.

 Nişancı, Obama yönetiminde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nda dört yıl personel şefi olarak çalıştı ve diğer görevlerinin yanı sıra Beyaz Saray'da baş irtibat sorumlusu olarak görev yaptı.

 Ayrıca, 2007-2009 küresel mali krizinin ardından da dahil olmak üzere, Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Menkul Kıymetler, Sigorta ve Yatırım Alt Komitesinde Senato Komitesi'nin personel direktörü olarak görev yaptı.

 1998-2001 yılları arasında hazine sekreter yardımcısının yardımcısı olarak çalıştı.

 Kararla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dış Politika