CNN'İN TRUMP İLE İMTİHANI

CNN'İN TRUMP İLE İMTİHANI

CNN International Beyaz Saray muhabiri Jim Acorda'nın Trump ile basın toplantısında tartışmasından ve Acosta'nın Beyaz Saray akreditasyonunun iptal edilmesi sonra yaşanan gelişmeler yeni bir boyut kazandı.

Geçtiğimiz günlerde CNN INTERNATIONAL'in deneyimli ve başarılı Beyaz Saray muhabiri Jim Acosta Başkan Trump'a sorduğu sorular Trump'ın hoşuna gitmemesi sonrasında Trump ile basın toplantısı esnasında bir atrışma yaşamıştı.

Bu kısa süreli atışma sonrasında elinden mikrofon alınmak istenen Acosta mikrofonu Beyaz Saray asistanına teslim etmeyi reddederek, mikrofonu almak için hamle yapan genç bayan  asistana doğrU eli ile perdeleme yapmış ve mikrofonu vermemişti.

Trump Acosta'ya tepki gösterirken basın toplantısını  hemen sonrasında Acosta'nın Beyaz Saray akreditasyon kartına gizli servis elemanlarınca el konulmuştu.

Bu yaşananların hemen ardından Beyaz Saray Acosta'nın mikrofonunu almak isteyen genç Beyaz Saray muhabirine eli ile şiddet uyguladığını ispat ettiği bir videoyu yayınlasa da daha sonra bunun "algı yaratılması" maksadı ile hızı ile oynanmış ve hızının yavaşlatılmış olarak servis edilen bir video olduğu ortaya çıkmıştı.

Bugün ise CNN,muhabiri Jim Acosta'nın akreditasyonunun iptali konusunda Beyaz Saray hakkında dava açtığını duyurdu.Kanal muhabirleri Jim Acosta'nın da ayrıca dava açacağını belirtti.

Dava açılan kişiler arasında ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray genel Sekreteri John Kelly, Beyaz Saray Basın Sekreteri Sarah Sanders, Halkla İlişkiler Müdürü Bill Shine, Gizli Servis Direktörü Randolph Alles ve muhabir Jim Acosta'nın elinden giriş kartını geçtiğimiz çarşamba zorla alan Gizli Servis memuru bulunuyor.

Beyaz Saray ise strateji değiştirmiş durumda...

Beyaz Saray videonun üzerinde oynadığı ve ortada bir "şiddet eylemi" olmadığının ortaya çıkmasından sonra Jim Acosta'nın "Mikrofonu vermeyerek salonda bulunan diğer muhabirlerin soru sorma hakkını engelleyerek tekel oluşturduğunu" belirten bir açıklama yaptı.

Beyaz Saray sözcüleri başkan Trump'ın Acosta'nın tüm sorularını yanıtlamasına rağmen Acosta'nın mikrofonu vermeyi reddederek diğer muhabirlerin soru sorma hakkını elinden aldığını belirterek "Acosta diğer muhabirlerden daha az yahut daha fazla önemli değildir" açıklamasında bulundular.

Beyaz Saray yetkilileri bu davranışa tolerans gösterilmeyeceğinin altını çizdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler