İNGİLTERE İLE AB BREXİT KONUSUNDA ANLAŞTI

İNGİLTERE İLE AB BREXİT KONUSUNDA ANLAŞTI

Yapılan referandum sonrasında AB'den çıkma kararı alan İngiltere'nin AB'den ayrılma sürecinin nasıl işleyeceğine dair AB ile teknik konularda uzlaşmaya vardığı bilgisi sızdı... Sızan bilgilere göre AB ile İngiltere teknik bir taslak üzerinde anlaşmaya var

Son dönemde AB'yi en çok meşgul eden konuların başında yer alan İngiltere'nin AB'den ayrılık süreci konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor.

Bir süreden beri AB ile İngiltere arasında BREXİT'in nasıl gerçekleşeceği ve BREXİT sonrasında İngiltere-AB ilişkilerinin nasıl şekilleneceği üzerinde sıkı bir pazarlık yürümekteydi.

Özellikle ekonomik ilişkiler ve İrlanda sınırının en önemli tartışma başlıkları olduğu görüşmelerde İngiltere ile AB'nin bir taslak metin üzerinde anlaşmaya vardığı bilgisi kulislere sızdı.

Konu ile ilgili İngiltere Başbakanı Theresa May'in kabinede yer alan tüm bakanları tek tek özel bir toplantı için davet ettiği de gelen bilgiler arasında.

Öte yandan BREXİT kararına Muhafazakar Parti içerisinde karşı çıkan kesimin özellikle AB^'den ayrılış süreci sonrasında İngiltere'nin AB güdümüne gireceği yolundaki endişelerini dile getirerek BREXİT kararına itirazlarını sürdürdükleri görülüyor.

Son olarak Ulaştırma Bakan Yardımcılığı görevinden istifa eden Boris Johnson "Bu anlaşma ile Avrupa Birliği'nin güdümüne gireriz" derken BREXİT konusunda ilk etapta destek veren isimlerden birisi olan Muhafazakar Parti milletvekillerinden Jacob Rees-Mogg ise sızan metinle ilgili yaptığı yorumda, anlaşmanın partisinin manifestosuna aykırı olduğunu belirtti.

Mogg sızan taslak metin ile birlikte İngiltere'nin Gümrük Birliği içerisinde kalarak fiilen birlik içerisinde kaldığına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler