Cilt bakımı nasıl yapılır? Pratik cilt bakım sıralaması

Cilt bakımı nasıl yapılır? Pratik cilt bakım sıralaması

Aydınlık, parlak ve pürüzsüz görünen bir cilde sahip olabilmek için düzenli olarak cilt bakımı yapmanız gerekir. Cilt bakımı yaptığınızda cildiniz dış etkenlere karşı daha dayanıklı hale gelir...

Aydınlık, parlak ve pürüzsüz görünen bir cilde sahip olabilmek için düzenli olarak cilt bakımı yapmanız gerekir. Cilt bakımı yaptığınızda cildiniz dış etkenlere karşı daha dayanıklı hale gelir. Erken yaşlanma belirtileri ortadan kalkar. Cildin doğal nem dengesini bakımlar sayesinde koruyabilirsiniz. Sağlıklı bir cilt için cilt bakımı yapmaya başlamak istiyorsanız birkaç pratik ipucundan yararlanabilirsiniz. Adım adım kolay cilt bakım yöntemlerini Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Sağlıklı bir cilde sahip olabilmek için beslenmenize ve uyku düzeninize dikkat etmeniz gerekir. Bunun yanı sıra her gün yapacağınız günlük bakım rutiniyle cildinizi koruyabilirsiniz.

Günlük cilt bakımı yapmanın pratik yollarını arıyorsanız bu yazımız tam size göre. Adım adım yapacağınız cilt bakım sıralamasını sizler için araştırdık.

1-TEMİZLEME

Cilt bakımı aşamalarının ilk sırasında cilt temizliği yer alıyor. Her gün pratik bir cilt bakımı yapmak istiyorsanız öncelikle cildinizi temizlemeniz gerekir.

Cildinizde makyajı bir makyaj temizleyici ve pamuk yardımıyla çıkarın. Ardından cilt tipinize uygun bir jel ya da köpük ile cildinizi yıkayın. Cilt temizliği yaparken sıcak su kullanmayın. Cildinizi nazik hareketlerle ovarak yıkadıktan sonra havlu peçede ile kurulayın.

2-GÖZENEKLERİ SIKILAŞTIRIN

2-GÖZENEKLERİ SIKILAŞTIRIN

Cildinizi jel ya da köpük yardımıyla temizledikten sonra ikinci sırada tonik işlemini kullanın. Cildinizi derinlemesine arındırmak için sadece yıkamak yeterli gelmez.

Tonik kullanarak gözeneklerini arındırın ve sıkılaşmasına yardımcı olun. Tonikler gözeneklerin tıkanmasını engelleyerek sivilce, akne, siyah nokta gibi cilt sorunlarının oluşmasını engeller.

Cildi pürüzsüzleştirir ve cilt bakım ürünlerinin cildinize daha kolay nüfuz etmesine destek olur.

3- CİLDİ AYDINLATMAK İÇİN: SERUM

3- CİLDİ AYDINLATMAK İÇİN: SERUM

Cildinizin ihtiyacına göre alacağınız cilt bakım serumları cildi besler. Cilt hücrelerini yenileyerek onarılmasını sağlar. Cilt kusurlarını giderir.

Düzenli olarak her gün cilde serum sürmek kırışıklık, ince çizgiler ya da sarkma gibi cilt sorunlarını ortadan kaldırır. Cildin yaşlanmasını engeller. Cildinize serum sürerek masaj yaptığınızda daha eşit bir cilt tonuna sahip olabilirsiniz.

Çünkü serumlar ciltteki koyu lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Cildi aydınlatır. Bu sebeple her gün mutlaka tonik işleminden sonra cildinize serum uygulamanız gerekir.

4-NEMLENDİRİN

4-NEMLENDİRİN

Cilt bakım sıralamasında en önemli aşamalardan biri cildi nemlendirmek. Cilt gün içinde doğal nemini kaybeder. Nemini kaybetmiş ciltte pul pul dökülmeler, tahriş, kızarıklık ve kırışıklık meydana gelir.

Cildin rahatlaması için nemlendirici kullanmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Cildi bakımınızı sırasıyla yaptıktan sonra en son adımda cildinize nemlendirici uygulayın.

Cilt tipinize uygun nemlendirici seçmeye özen gösterin. Nemlendiriciler cildinizi güçlendirir ve daha dayanıklı olmasını sağlar.

5-GÜNEŞ KREMİ KULLANIN

5-GÜNEŞ KREMİ KULLANIN

Cilt bakımınızı tamamladıktan sonra dışarı çıkmadan önce mutlaka güneş kremi kullanmanız gerekir.

Güneş kremlerini sadece yaz aylarında değil her mevsim kullanmanız şart. Çünkü güneş ışınlarına çok fazla maruz kalan ciltlerde lekeler ve erken yaşlanma sorunları görülür.

Cilt sağlığını için cildinizi UV ışınlarından korumanız gerekir. Her gün dışarı çıkmadan 30 dakika önce güneş kreminizi cildinize masaj yaparak sürün. (Güneş kremini cilt tipine göre seçin.) 2 saat aralıklarla güneş kreminizi tazeleyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler