CHP'li Öztrak'tan Kayyum Tepkisi

CHP'li Öztrak'tan Kayyum Tepkisi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 17 HDP'linin tutuklanmasına ilişkin "Biz, her zaman seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiğini söyleyeceğiz" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Kobani eylemleri nedeniyle yürütülen operasyon kapsamında 17 HDP'linin tutuklanmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede "Biz, her zaman seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiğini söyleyeceğiz" dedi. Öztrak, tutuklanan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in yerine kayyum atanmasını ise "Hakkında kesinleşmiş yargı kararı olmadan yapılan bu operasyon bile bu davanın siyasi olduğunu göstermek bakımından yeterlidir" sözleri ile değerlendirdi.

Öztrak, şunları söyledi:

"Saray’ın savcısının 6 yıl bekledikten sonra açtığı dava kapsamında, başta Kars’ın seçilmiş belediye başkanı olmak üzere, bazı HDP yöneticiler hakkında tutuklama kararı verildi. İşin ilginç tarafı belediye başkanıyla ilgili tutuklama kararı çıkar çıkmaz, seçilmiş başkan görevden alındı, yerine kayyum atandı. Hakkında kesinleşmiş yargı kararı olmadan yapılan bu operasyon bile bu davanın siyasi olduğunu göstermek bakımından yeterlidir.

ABD temsilcisi Jeffrey’in ağzından, 'Suriye’deki terörist gruplara müdahale etmeyeceğini' açıklayan hükümetin içeride siyasetin oyun alanını daraltması, aslında sınır ötesinde gelişen bölücü senaryonun değirmenine su taşımaktan başka bir şey değildir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkede kim haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe uğrarsa onun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Biz, her zaman seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiğini söyleyeceğiz."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler