“Başkan Trump Hafif Belirti Gösteriyor”

“Başkan Trump Hafif Belirti Gösteriyor”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından Beyaz Saray, Başkan’ın kimlerle temasta bulunduğunun belirlenmesi çalışmalarına başladı. Trump’ın hafif belirti gösterdiği ve Beyaz Saray’daki konutundan çalıştığı

Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows Beyaz Saray’ın önünde basın mensuplarına Cuma sabahı yaptığı açıklamada, Başkan Trump’ın hafif belirti gösterdiğini söyledi. “Amerikan halkı işini yapmaya devam eden ve edecek olan bir başkana sahip olduklarından hiç şüphe duymasın. Hızla iyileşeceği konusunda iyimserim” dedi.

Mark Meadows kameraların karşısına geçerken maske takmadı. Başkan Trump’ın Cuma günü Florida’da bir miting düzenlemesi ve bir bağış etkinliğine katılması bekleniyordu; ancak programında değişiklikler yapıldı. Beyaz Saray, bu iki programın iptal edildiğini açıkladı.

Başkan Yardımcısı Pence ve eşinin testi negatif Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Cuma günü sabah Corona virüsü testinin negatif çıktığı ve sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Trump’ın kızı ve danışmanı Ivanka Trump ile damadı ve danışmanı Jared Kushner’ın testlerinin de negatif çıktığı belirtildi.

First Lady Melania Trump’ın ofisinden yapılan açıklamada çiftin oğlu Barron Trump’ın da testinin negatif çıktığı belirtildi. Çok sayıda bakan Corona virüsü testi yaptırıyor.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Hırvatistan’a inmeden önce yaptırdığı Corona testinin negatif çıktığı belirtildi. Başkan Trump’ı en son şahsen 15 Eylül’de gördüğünü belirten Dışişleri Bakanı Pompeo, önlem olarak Asya ziyaretini yeniden değerlendirdiğini söyledi, henüz bir karara varmadıklarını belirtti.

ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin’in de test sonucu negatif. Adalet Bakanı William Barr’ın da bu sabah test yaptırdığı belirtiliyor. Çok sayıda Beyaz Saray çalışanı ve üst düzey yönetim yetkilileri Corona virüsü testi yaptırıyor ancak salgının boyutunun bir süre daha bilinemeyeceği belirtiliyor.

Beyaz saray yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre, ABD Başkanı Trump ulusa nasıl seslenebileceği ya da Amerikan kamuoyuyla nasıl iletişime geçebileceği konusunu değerlendiriyor.

ABD Başkanı Trump'ın yakın çalıştığı danışmanı Hope Hicks'in Corona testi dün pozitif çıkmıştı. Hicks, Trump'a bu haftaki seyahatlerinde eşlik etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler