Borç yapılandırmanın detayları belli oldu

Borç yapılandırmanın detayları belli oldu

Yapılandırma Kanunu'nun getirdiği imkanlardan yararlananlar için ilk taksitin son günü 1 Mart ikinci taksiti ise 31 Mart olarak belirlendi. İlk iki taksiti yatırmayanların yapılandırmaları ise bozulacak.

7256 sayılı kanun kapsamında vergi borçları ve borçların yapılandırmasına yönelik yapılandırmada başvurular 1 Şubat'a kadar yapıldı. İlk olarak 31 Aralık’a kadar planlanan yapılandırma başvuru süresi daha sonra bir ay daha uzatılarak 1 Şubat son başvuru günü olarak belirlenmişti.

Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını yapılandıranlar için ilk taksit ödemeleri son günü 1 Mart Pazartesi olarak belirlenmişti.

Yoğunluğun yaşanması engellensin diye İçişleri ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları arasında yapılan görüşmeler kapsamında; 81 il valiliğine genelge gönderilerek hafta sonu vergi dairelerinin açık tutulması sağlandı. Yapılandırmadan faydalanmaya devam edebilmek adına borcun ilk 2 taksidinin süresi geçmeden ödenmesi gerekiyor. 28 Şubat’ın hafta sonuna gelmesi nedeniyle ilk taksit son ödeme günü 1 Mart’a alındı. İkinci taksit ise yine aynı ay içerisinde yatırılacak. æİkinci taksitin son ödeme tarihi ise 31 Mart olarak belirlendi. 7256 sayılı Yapılandırma Kanunu'nun getirdiği imkanlardan azami ölçüde yararlanılabilmesi için ödemelerin 1 Mart gün sonuna kadar vergi dairelerine, yetkili bankalara (vezne, internet bankacılığı, mobil uygulama, banka kartı ile kredi kartı) ve PTT'ye yapılması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler