Ankara Barosu'ndan Kılıçdaroğlu'nun Avukatına kovuşturma

Ankara Barosu'ndan Kılıçdaroğlu'nun Avukatına kovuşturma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarının başvurusu üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik hakkında müvekkilini savunduğu için Ankara Barosu ‘disiplin kovuşturması’ açtı.

 

Çelik, Avukatlık Kanunu’na göre şu aşamada kovuşturma açamayacağını belirterek, “Savunmayı, mesleği sen nasıl yargılatırsın. Baronun bu kararı ile mesleğini yapan avukat yargılanıyor” dedi.
 

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile yaptığı iddia edilen 6 ses kaydını gündeme getirmişti. Kamuoyunda ‘paraları sıfırlama tapesi’ni hakkında ‘yolsuzluk’ eleştirisine bulunduğu için CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açılmıştı.

Davada Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, tapelerin gerçek olduğunu belirterek, “Aldığımız bilirkişi raporu net bir şekilde şunu söylüyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tape kayıtlarının tamamının doğru olduğunu söylüyor. Hiçbir biçimde montaj olmadığını açığa çıkarmış olduk” demiş ve mahkemeden bilirkişi incelemesi istemişti.

Erdoğan’ın avukatları ise Çelik hakkında suç duyurusunda bulunarak ceza davası açtırmıştı. Ayrıca Çelik’le ilgili Ankara Barosu’na da şikayette bulunulmuştu. Ankara Barosu, Çelik hakkında kovuşturma açtı. Hakkında açılan kovuşturmaya tepki gösteren Çelik, ANKA’ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Avukat olarak ‘Genel başkanın söylediklerini doğru ve tape kayıtları üzerinde bilirkişi incelemesi yapılırsa bunu doğru olduğu açığa çıkacak’ diyorum. Bu avukatlık mesleğinin tamamen savunma dokunulmazlığı kapmasında kalan bir husus ve normal şartlar altında asla hiçbir işlem yapılamaz. Dünyada böyle bir şey olamaz, ben ‘Genel başkanım yalan söylüyor’ mu diyeceğim. ‘Benim müvekkilim doğru söylemiyor, yalan söylüyor’ dememi istiyorlar anlaşılan.”

‘SAVUNMA YARGILANIYOR’

Ankara Barosu’nun disiplin kovuşturmasında “Şikayet edildi, kişi hakkında bu özelde ceza davası açıldı, o yüzden disiplin kovuşturmasın başlatıyoruz” denildiğini aktaran Çelik, baro yöneticilerinin “Zorunlu olarak bunu açmak zorunda kalıyoruz” diyerek kararlarını savunduğunu aktardı.

Avukatlık Kanunu’na işaret ederek baro yönetiminin ceza davasındaki kararı beklemesi gerektiğini belirten Çelik, “Ben mahkum olmuş değilim, mahkum olma durumum da yok. Üstelik burada savunma yargılanıyor. Nasıl benim hakkımda kovuşturma açar. Baronun orada dimdik bir şekilde avukatın yanında yer alması gerekir. Savunmayı, mesleği sen nasıl yargılatırsın. Baronun bu kararı ile mesleğini yapan avukat yargılanıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler