Balkanlar yine karıştı... Sırp çocuk vuruldu

Balkanlar yine karıştı... Sırp çocuk vuruldu

Son dönemde gerginliğin dinmek bilmeyen Balkanlar'da yine tansiyon yükseldi. Strıpçe kenti yakınlarında 2 Sırp çocuğu vuran Arnavutluk vatandaşı tutuklandı. Sırbistan vatandaşları olayı protesto etmek için yolu kapattı.

Son günlerde Sırbistan ve Kosova arasında meydana gelen gerilimle birlikte suların kaynadığı Balkanlar’da tansiyon dinmiyor.

Son olarak Kosova’nın Strıpçe kenti yakınlarında 2 Sırp çocuğu vuran bir Arnavut tutuklandı. Sırp çocukların vurulduğu haberini alan yüzlerce Sırbistan vatandaşı protesto için yolu kapattı.

O anlar sosyal medyada yayınlandı.

Vurulan küçük Sırp çocuk ise tedavi altına alındı.

NE OLMUŞTU

2022 yılının sonunda ve bu yılın başlarında Sırbistan-Kosova gerginliği yeniden zirveye tırmanmıştı. Avrupa Birliği (AB) ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü’nün (KFOR) Kosova topraklarında hareket özgürlüğünü engelleyen barikatların kaldırılması yönündeki çağrılarına rağmen Sırplar, Kuzey Mitrovica'daki Boşnak Mahallesi yakınında ve Zveçan’da yeni barikatlar kurmuştu.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, KFOR ve EULEX’in barikatları kaldırmaması durumunda, barikatların birkaç gün içerisinde Kosova polisi tarafından kaldırılacağını açıklamıştı.

Eski Sırp polis memuru Dejan Pantic'in gözaltına alınmasının ardından Kosova ile Sırbistan arasındaki tansiyon yükselmişti.

Sırbistan, 2008'de tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova'yı kendi toprağı olarak görüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler