Almanya ve ABD Ukrayna'ya destek vereceğini duyurdu!

Almanya ve ABD Ukrayna'ya destek vereceğini duyurdu!

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Amerika ve Batılı devletler Ukrayna'ya askeri destek vermeye devam ediyor. Son olarak Almanya ve ABD Ukrayna'ya çeşitli askeri ekipman yardımlarında bulunacaklarını açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşı birinci yılına yaklaşırken çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Batılı devletler Ukrayna'ya askeri yardımlarına son dönemde hız kazandırmış durumda. Son olarak Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit gün içerisinde yaptığı açıklamada, "Ukrayna'ya bir tabur yani yaklaşık 40 kadar Marder tipi zırhlı muharebe aracı gönderilecek. Bu araçların kullanımı için gereken 8 haftalık eğitimler ülkemizde verilecek” diye konuştu.

Rusya’nın Berlin Büyükelçiliği, Almanya’nın Ukrayna’ya ‘Marder’ tipi zırhlı muharebe araçları ile ek Patriot hava savunma füze sistemini verme kararını kınadı.

Rusya’nın Berlin Büyükelçiliği’nin açıklamasında, “Bu kararı şiddetle kınıyor, Ukrayna’daki çatışmayı tırmandırmaya yönelik yeni bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bu kararın, Hristiyan aleminde çok saygı duyulan Ortodoks Noel bayramının arifesinde ve ayrıca Rusya Devlet Başkanı tarafından tek taraflı ilan edilen ateşkes zemininde alınması özellikle sinik görünüyor” ifadesine yer verildi.

Almanya’nın bu adımı, ABD’nin büyük baskısı altında aldığı ifade edilen açıklamada, “Kiev’in ölümcül silahlar ve ağır askeri teçhizatla pompalanması, Almanya’nın Büyük Yurtseverlik Savaşı sırasında işlenen Nazizm suçları nedeniyle taşıdığı tarihsel sorumluluk hesaba katıldığında, Alman yetkililerin aşmaması gereken ahlaki bir çizgi” dendi.

Rus Büyükelçilik, “Berlin’in bu kararı almasıyla Almanya ve kolektif Batı ülkelerinin çatışmaya barışçıl bir çözüm aramaya ilgi duymadıkları giderek daha açık hale geliyor” diye ekledi.

ADETA CEPHANELİK YOLLUYOR

Bununla birlikte Politico dergisi, ABD’nin Ukrayna’ya sağlayacağı yeni askeri yardım paketlerinin içerisinde Bradley zırhlı araçlar ve Patriot hava savunma sistemlerinin yanı sıra RIM-7 Sea Sparrow güdümlü füzelerinin de olacağını iddia etti.

Havadaki hedefleri vurmaya yönelik geliştirilen Sea Sparrow füzeleri, 1976’da ABD ordusunun hizmetine girmişti. Günümüzde modernize edilen füzeler ABD donanması ve deniz piyadelerinin yanı sıra diğer ülkeler tarafından da kullanılıyor.

Politico’nun verdiği bilgiye göre, Ukraynalı askerler bu füzeleri gemilerden değil karadan fırlatabilecek. Dergiye konuşan kaynaklar, Ukrayna’nın sahip olduğu Sovyet yapımı Buk hava savunma sistemlerinin Sea Sparrow’ları fırlatmaya uygun hale getirildiğini anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler