AİHM "DEMİRTAŞ SERBEST KALMALI" DEDİ,AKP'DEN JET AÇIKLAMA YAPILDI

AİHM "DEMİRTAŞ SERBEST KALMALI" DEDİ,AKP'DEN JET AÇIKLAMA YAPILDI

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunu "Siyasi" bir karar olarak değerlendirdi ve serbest bırakılması gerektiği yönünde karar verdi.Öte yandan AKP'den kararla ilgili jet bir açıklama yapıldı...

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 4 Kasım 2016'dan beri tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasına yönelik karar verdi. Karara göre Türkiye 10 bin euro manevi tazminat ile 15 bin euro yargılama gideri ödeyecek.

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın, tutukluğunun ‘özgürlük ve güvenlik hakkı’, ‘makul bir süre içinde yargılanma ya da yargılama süresince serbest bırakılma hakkı’ ve ‘serbest seçim hakkı’nı ihlal ettiğini belirterek, AİHM'e yaptığı başvurunun sonucu belli oldu. AİHM, Demirtaş’ın tutukluluğuna son verilmesi için gereğinin yapılması gerektiğini karara bağladı.

Öte yandan AKP kararın hemen ardından AKP'den de Adalet Bakanı Abdülhamit Gül vasıtasıyla açıklama gecikmedi.

Abdülhamit Gül,mahkemenin AİHM kararına göre bir vereceğini belirterek herkesin bağımsız yargının kararlarına saygı duyması gerektiğini söyledi.

Abdülhamit Gül tahliye kararını verecek olanın bağımsız Türk yargısı olduğu vurgusunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler