TRUMP:"VELİAHT PRENS SALMAN'IN KAŞIKÇI CİNAYETİ İLE İLGİLİ BİLGİSİ OLABİLİR"

TRUMP:"VELİAHT PRENS SALMAN'IN KAŞIKÇI CİNAYETİ İLE İLGİLİ BİLGİSİ OLABİLİR"

ABD Başkanı Trump,Kaşıkçı cinayeti ile ilgili olarak Suudi Arabistan Veliaht Presni Muhammed Bin Salman'ın bilgisi olabileceğini söyledi. Trump,Suudi Arabistan ile "sarsılmaz işbirliğinin " süreceğini vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak, "Veliaht Prens Muhammed bin Selman cinayette bilgi sahibi olabilir" dedi.

Trump, ABD'nin, İsrail'in ve bölgesel ortaklarının çıkarlarını korumak için Suudi Arabistan'la 'sarsılmaz ortaklıklarını' sürdüreceklerini söyledi.

İstihbarat örgütlerinin Kaşıkçı cinayetini değerlendirmeyi sürdürdüğünü belirten Trump, "Trajik olayla ilgili Veliaht Prens Muhammed bin Selman bilgi sahibi olabilir, bilgisi belki vardı belki de yoktu!" ifadelerini kullandı.

Trump, ABD'nin Suudi Arabistan'la savunma anlaşmalarını iptal etmesinin Rusya ve Çin'e yarayacağını söyledi.

"Kongre, Suudi Arabistan'a yönelik olarak istediği adımı atabilir ancak Suudi Arabistan ile olan savunma anlaşmalarının iptali, Rusya ve Çin'in çıkarına olacaktır" diyen ABD Başkanı, kendisinin sadece ABD'nin güvenliğiyle uyumlu fikirleri değerlendirdiği söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler