Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

19 Eylül 2023 Gaziler Günü Mesajı

Şanlı tarihimiz boyunca tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda Şehit ve Gazi olmayı büyük bir onur ve gurur saymıştır.

Sonuç olarak da bu fedakârlığının karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.

Kahraman Gazilerimize Devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.


Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en zor koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan en iyi tanımlarıdır.


Her yıl büyük bir sevinç ve gururla kutladığımız Gaziler Günü vesilesiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da önemle belirtmek isteriz ki; kimimiz askerlik vazifesi sırasında ve kimimiz de emniyet veya Jandarma teşkilatında görevli iken terörle mücadele sırasında yaralanarak malul olduğumuz halde karşımıza 1053 sayılı Nizamname duvarı örülerek Gazilik haklarımıza ulaşmamız engellenen GERÇEK KAHRAMANLAR olarak bizler Gazilik haklarımızı almak için bağımsız ve tarafsız Türk Mahkemelerinde büyük bir hukuk mücadelesi başlatmış bulunmaktayız.


Terörle mücadele sırasında yaralanarak malul hale geldiği halde 1053 sayılı Nizamname duvarına takılan tüm MALUL SAYILMAYAN GAZİ kardeşlerimizin başlatmış olduğumuz büyük hukuk mücadelesinde haklarını aramaları için GAZİLER İÇİN ADALET PLATFORMU’NA davet ediyoruz.


GAZİLER İÇİN ADALET PLATFORMU olarak 2017 tarihinden itibaren başlatmış olduğumuz hukuk mücadelesi sonucunda yüz elliye yakın kardeşimiz Gazilik haklarına kavuşmuş olup, diğer kardeşlerimizin de Gazilik davalarını kazanmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.


Kıymetli gazilerim, biliyorsunuz HER YIL OLDUĞU GİBİ 2023 yılında torba yasada malul sayılmayan Gazilerle ilgili kanun çıkacağı hikâyesi söylenmiş ancak her yıl olduğu gibi 2023 yılında da böyle bir kanun çıkmamıştır.

Torba yasadaki gazilerle ilgili çalışmanın bir örneği nüshası elimizde vazife malülü olamayan gazilerimizle ilgili hiçbir çalışmanın olmadığı isimlerinin dahi anılmadığını gördük,

işin en can alıcı noktası da böyle yalanlara inanıldığı nı gördük. 8 seneden beri gerçekleri anlattığımız halde yazdığımız halde bu kadar çok yalana inanan görmedim.

Mecliste terörle mücadele ile ilgili çıkmayan hiçbir kanun yasa kalmamıştır. Malul sayılmayan gazilerimiz terörle mücadele ile ilgili hangi kanunun meclisten çıkmasını istiyor önce bunu belirlemeleri lazım zaten bütün kanunlar çıkmış hangi kanun çıkmasını istiyorsunuz?

Elinizde böyle bir çalışma var mı ?
Böyle bir kanun yasa teklifi var mı?

Varsa bile bunu iktidardaki hükümete kabul ettirmeniz lazım ya da yazdırmanız lazım veyahut da böyle bir kanuna ihtiyaç duyulmuştur bu Kanunun meclise gelmesi lazım diyerek AK parti iktidarının kanunu hazırlayıp meclise sunması gerekiyor

Aksi takdirde muhalefet partileri ile ilgili
muhalefet parti vekilleri ile ilgili veyahut da muhalefet parti başkanlarının yapabileceği ya da elinden geleceği hiçbir şey yoktur lütfen bunu not edin.

Birde hangi kanun çıkartılırsa çıkartılırsın
veya kanun hükmünde kararname çıkartılırsa çıkartılsın çalışma esasına göre derece belirleme ya da aylık bağlama da 1053 nizamnameye bağlandığını gördük. Demek ki meclisten ne kadar kanun çıksa da 1053 nizamname dikkate alınacaktır

Demem odur ki bizim meclisten çıkacak kanuna ihtiyacımız yoktur.Çünkü bütün kanunlar çıkmıştır.

sadece ve sadece kanun olmayan yasa olmayan bakanlar kurulu tarafından imzalanan 1953 yılında Amerika'dan ülkemize getirilip bakanlar kurulu kararıyla yürürlüğe giren ve SGK'nın da çalışma şartlarını belirleyen ölçü birimi olan 1053 nizamnamenin değişmesi gerekiyor.

O da nasıl değişecek?

Cumhurbaşkanının bir kanun hükmünde kararname ile 1053 nizamnameye ek bir madde getirilerek 6. dereceye bir ilave

veyahut da 7ci derecyi %40 raporun altında olanlar vücut bütünlüğü ve psikolojik tedavi alanlar ile ilgili çalışmalar yapılması lazım.


Artık hiç kimsenin bizlere her yıl kanun çıkacak masalını anlatmasına izin vermeyelim ve hukuk mücadelesi ile gazilik haklarına kavuşan kardeşlerimiz gibi Gazilik haklarımızı bağımsız ve tarafsız Türk Mahkemelerinde arayalım.

Bazı mahkemelerimiz gazilerimizin dosyasını okumadan red kararı veriyor bunlara da çok üzülüyoruz. Bu gazilerimize de yazık diyoruz neden okumadan kararları görmeden ret verildiğini hala da anlamış değiliz.
Avukatlara kızabilirler bazı gazi kardeşlerimiz kötü yönde bu hakları kullanabilir fakat bir ya da iki kişi yüzünden yüzlerce gazimizi rencide edecek üzüntüye sebep verecek hatta hayattan umutlarını kesecek kararlar verilmesini istemiyoruz Sayın hakimlerimizden ve savcılarımızdan bunları beklemiyoruz gazilerimiz zaten zarar gördü kamu zararı diyeret red vermenizi asla istemiyoruz. Her yerde kamu zararı olmuyor da sadece gazilerimize gelince mi kamu zararı oluyor?

Çünkü Adalete güveniyoruz.
Hakimlerimize ve savcılarımiza güveniyoruz
Mahkeme başkanlarımıza güveniyoruz.

Artık bilmeliyiz ki Gazilik haklarına kavuşmanın tek yolu bağımsız ve tarafsız Türk Mahkemelerinde hukuk mücadelesi başlatmaktır.


Kıymetli gazilerim 1053 sayılı Nizamnameye göre derece tespitine gerek duyulmadan, terörle mücadele sırasında yaralanması yeterli görülerek kazandığımız bir emsal Gazilik davasına ilişkin olarak 2020 yılında Anayasa Mahkemesine yapmış olduğumuz başvuru ile ilgili karar henüz gelmemiştir.

Anayasa Mahkemesinden malul sayılmayan Gazilerimiz için müjdeli bir karar geleceğini düşünüyoruz. Ve öylede umut ediyoruz.
Ümitle bekliyoruz.


Karar geldiğinde bizlerde dava açan yani Adalet platformu Mustafa GAZİM ile irtibatta olan kardeşlerimizin dosyalarına emsal karar olarak ekleyeceğiz. Böylece dava açan kardeşlerimiz 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun “Ek 3. Maddesi” kapsamında Gazilik haklarına kavuşacak. Yani dava açan herkes kazanacak.

Bu nedenle tüm kardeşlerimizin bağımsız ve tarafsız Türk Mahkemelerinde Gazilik haklarını aramaları gerekmektedir.


Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere 3713 terör mağduru Gazilerimize Adalet Platformu adına sevgi ve saygılarımızı sunarız.

Gaziler Günümüz kutlu olsun malul sayılmayan Gazilerim.

ADALET PLATFORMU BAŞKANI
Mustafa GAZİM
19.09.2023

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.