Eski MSB Personel Daire Başkanı Cankıymaz’ın yargılanmasına başlandı

Eski MSB Personel Daire Başkanı Cankıymaz’ın yargılanmasına başlandı

Yunanistan'a kaçarken yakalanan Eski Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Personel Daire Başkanı Nuri Cankıymaz'ın yargılanmasına başlandı.

FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan ve Yunanistan'a kaçmaya çalışırken başkasına ait kimlikle yakalanan Eski Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Personel Daire Başkanı emekli tuğgeneral Nuri Cankıymaz hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından dava açılmıştı. Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Cankıymaz ve avukatı Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Hakkında hazırlanan iddianameyi reddeden Cankıymaz, yaşamı boyunca devletin ve milletin menfaatinin dışında hiçbir yapılanmanın içinde yer almadığını söyledi. Mahkeme başkanı tarafından savunma yapması için söz verilen Cankıymaz, iddianamedeki isimlerle yapılan görüşmeleri reddederek örgüt evinde kaldığına yönelik beyanları da kabul etmedi.

'TAM ANLAMIYLA REZİL OLDUM'

34 yıllık görev süresi boyunca yanlış bir şey yapmadığını söyleyen Cankıymaz, darbe girişiminden sonra yasal olarak 2 kez yurtdışına çıktığını belirterek, "2020'nin Eylül ayında ben evde yokken evime baskın yapıldı. O dönem diğer generallerin gözaltına alındığını görünce yasa dışı yollarla yurtdışına çıkma kararı aldım. Bu duruma çok üzgünüm tam anlamıyla rezil oldum. Ama bu saatten sonra kaçma şüphem yoktur tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme başkanı tarafından kendisine neden normal yollardan yurt dışına çıkmadığı sorusu sorulan Cankıymaz, "Hakkımda yakalama kararı çıkartılmıştır diye düşündüm. Tanımadığım kişilerle kurduğum irtibatla kimlik için 600, çıkış için de 200 Euro'ya anlaştım" ifadelerini kullandı.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 23 Eylül tarihine erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler