Zuckerberg, Holokost’u inkar edenleri daha az görünür hale getireceğiz

Zuckerberg, Holokost’u inkar edenleri daha az görünür hale getireceğiz

Facebook’un Yahudi asıllı patronu Mark Zuckerberg basına yaptığı açıklamada Holokost inkarı paylaşımlarını Facebook’tan silmeyeceğini ancak yayılmasına engel olacağını belirtti


Zuckerberg: “Holokost’u inkar edenleri Facebook’tan silmeyeceğiz”

Zuckerberg açıklamasında,  Facebook’ta herkese söz hakkı verilmesi gerektiğini savundu. Ancak Recode haber sitesi yalan haberler ile ilgili olarak Facebook patronuna bir soru sordu: “Ya Holokost inkarcıları?”   

Zuckerberg cevabında bu konunun iki tarafı keskin bir bıçak olduğunu belirtti ve Facebook’un dünyayı yanlış değerlendirenlere de söz hakkı vermek istediğini, ancak bu söz hakkı özgürlüğünün başkalarını yaralamasına  da izin vermeyeceğini belirtti. 

Kendisinin de Yahudi olduğunu ve Holokost inkarı gibi yalan haberlerden dolayı rencide olduğunu belirten Zuckerberg, bazen insanların yanlış bilgiler edindiğini, yalan haberleri kötü niyet olmadan paylaştıklarını belirtti. 

Zuckerberg, ancak bu tip yalan ve spekülasyonların nefret suçu içermedikçe Facebook’un ‘News Feed’ bölümünden çıkarılacağını ve daha az görünür hale geleceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya